3ο συνεχόμενο πρωτάθλημα για τον Rea

O Rea διψάει ακόμα για νίκες

Ο αναβάτης της Kawasaki πήρε την 50η νίκη του στα WSBK και ταυτόχρονα εξασφάλισε το 3ο συνεχόμενο πρωτάθλημα της καριέρας του, αλλά δεν είναι διατεθειμένος να σταματήσει εκεί.

Ο Jonathan Rea κέρδισε τον αγώνα της Γαλλίας με διαφορά 16 δευτερόλεπτα κάτω από δύσκολες συνθήκες κερδίζοντας και τον φετινό τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλήματος Superbike. Αυτός είναι ο τρίτος τίτλος της καριέρας του και έχει μόλις έναν λιγότερο από το ρεκόρ του Carl Fogarty. Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ο 30χρονος αναβάτης δήλωσε αποφασισμένος για περισσότερες νίκες.

Ο ίδιος δήλωσε: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω το πώς νοιώθω. Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση και είμαι χαρούμενος τόσο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όσο και της 50ης νίκης. Δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχω καταφέρει. Αυτό θα γίνει μάλλον, όταν η καριέρα μου τελειώσει και κοιτάξω πίσω. Αυτή τη στιγμή είμαι σε μια πολύ καλή ομάδα και ανυπομονώ για τα επόμενα καλά αποτελέσματα. Ανυπομονώ να τελειώσω τη χρονιά δυνατός και να στρέψω την προσοχή μου στην επόμενη χρονιά. Θα έχουμε μεγαλύτερες προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε, αλλά είμαι έτοιμος

Τις δύο προηγούμενες χρονιές δεν είχε σφραγίσει το πρωτάθλημα με νίκη, όμως αυτή τη φορά τα κατάφερε και μάλιστα με πολύ πειστικό τρόπο. Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί το πρωτάθλημα κατασκευαστών.