Πήρε το πράσινο φώς απο τους γιατρούς.

Ο Rossi πήρε την έγκριση του γιατρού για να αγωνιστεί

Ο Ιταλός πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και κρίθηκε κατάλληλος για να αγωνιστεί. Πλέον, ο ίδιος θα αποφασίσει αν θα τρέξει την Κυριακή.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Εχθές, ο Valentino Rossi κρίθηκε κατάλληλος να αγωνιστεί στο GP της Aragon, αφού πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις. Η αρχική εκτίμηση των γιατρών ήταν ότι θα μπορούσε να αγωνιστεί μετά από 30 με 40 ημέρες, αλλά πήρε το πράσινο φώς, μόλις 21 ημέρες μετά τον τραυματισμό του στο πόδι. Ο Ιταλός θα λάβει μέρος σήμερα στο πρώτο session ελεύθερων δοκιμών και στη συνέχεια θα αποφασίσει αν θα πάρει μέρος στον αγώνα της Κυριακής.

Ο Michael van der Mark παραμένει στην διάθεση της ομάδας σε περίπτωση που ο Rossi αποφασίσει τελικά να μην αγωνιστεί. Μετά την απόφαση των γιατρών πάντως, δεν φάνηκε να απογοητεύεται από την πιθανότητα να μην κάνει το ντεμπούτο του στα MotoGP, αλλά αντιθέτως, είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο και υποστηρίζει την απόφαση του Ιταλού να δοκιμάσει τις δυνάμεις του. Σύμφωνα με δηλώσεις του: «Για να είμαι ειλικρινής περίμενα ότι ο Valentino θα δοκίμαζε να αγωνιστεί. Πάντα είχα στο μυαλό μου ότι υπήρχε περίπτωση να μπορέσει να τρέξει το Σαββατοκύριακο και απλά περίμενα να δω τις εξελίξεις. Είναι αξιοθαύμαστο αυτό που έκανε. Δεν είμαι απογοητευμένος, γιατί κι εγώ θα είχα κάνει το ίδιο. Ήταν υπέροχο που η Yamaha μού ζήτησε να έρθω εδώ και να οδηγήσω τη μοτοσυκλέτα της. Οι μηχανικοί μού έχουν δείξει πολλά πράγματα και αν χρειαστεί να αγωνιστώ, είμαι έτοιμος.»