Ο Sunderland δείχνει τα δόντια του

Ο Sam Sunderland κερδίζει την τρίτη ημέρα κι επιστρέφει στην κορυφή του πίνακα της γενικής κατάταξης, ενώ ο Barreda μένει πίσω.

296 χιλιόμετρα είχαν να αντιμετωπίσουν οι αναβάτες την τρίτη ημέρα και ο Sunderland κατάφερε να πάρει τη δεύτερη νίκη του σε ειδική φέτος και την τέταρτη στην καριέρα του στο Dakar. Ήταν στην κορυφή στα τρία πρώτα checkpoints, αλλά αρχικά ο ομόσταυλός του Toby Price και στη συνέχεια ο Pablo Quintanilla τον πέρασαν. Ο ρυθμός του τελευταίου όμως, άρχισε να πέφτει και ο δρόμος προς την κορυφή άνοιξε ξανά για τον Sunderland, ο οποίος τερμάτισε τρία λεπτά νωρίτερα από τον Kevin Benavides της Honda, ενώ ο Quintanilla βρέθηκε πέμπτος πίσω από τους Price και Brabec.

Πλέον, ο Sunderland βρίσκεται στην κορυφή της γενικής κατάταξης με διαφορά 4 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο Benavides, ενώ οι Quintanilla, Price και Brabec και Walkner συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα. Ο νικητής της προηγούμενης μέρας Joan Barreda έκανε λάθος στην πλοήγησή του και έχασε σχεδόν 28 λεπτά, κάτι που τον έβγαλε προς το παρόν από τη δεκάδα.

Γενική κατάταξη μετά την τρίτη μέρα:

1          Sam Sunderland          KTM               6h44m23s

2          Kevin Benavides         Honda             4m38s

3          Pablo Quintanilla        Husqvarna       5m00s

4          Toby Price                   KTM               7m28s

5          Ricky Brabec              Honda             8m00s

6          Matthias Walkner        KTM               8m50s

7          Adrien van Beveren    Yamaha           10m37s

8          Antoine Meo               KTM               10m54s

9          Michael Metge            Honda             11m32s

10        Franco Caimi              Yamaha           13m02s