Η Yamaha του έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσει για πρώτη φορά μοτοσυκλέτα MotoGP

Ο van der Mark θα αντικαταστήσει τον Rossi στην Aragon

Η Yamaha ανακοίνωσε ότι ο αναβάτης των Superbike, Michael van der Mark, θα αντικαταστήσει τον τραυματία Rossi στον επόμενο αγώνα στην Aragon της Ισπανίας.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Να θυμίσουμε ότι Rossi έσπασε το πόδι του σε προπόνηση με μοτοσυκλέτα motocross και έχασε τον αγώνα της πατρίδας του στο Misano. Οι γιατροί υπολόγιζαν ότι θα χρειαστεί πάνω από ένα μήνα για να αναρρώσει πλήρως και ο διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας της Yamaha, Lin Jarvis, ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί, τελικά, ούτε στην Ισπανία. Έτσι, τη δεύτερη εργοστασιακή μοτοσυκλέτα θα οδηγήσει ο 24χρονος Michael van der Mark, που αγωνίζεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike.

Ο Lin Jarvis δήλωσε: «Ήταν πραγματικά αδύνατο για τον Rossi να αγωνιστεί στην Aragon, έτσι η Yamaha αποφάσισε να αναζητήσει έναν κατάλληλο αντικαταστάτη μέσα από τους αναβάτες με τους οποίους έχει υπογράψει συμβόλαιο. Αυτή τη φορά αποφασίσαμε να δώσουμε την ευκαιρία στον Michael van der Mark να οδηγήσει μια μοτοσυκλέτα MotoGP. Δεν είναι ποτέ εύκολο να αντικαθιστάς έναν αναβάτη, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον Rossi, αλλά πιστεύουμε ότι ο Michael, έχει όλα τα εφόδια και την εμπειρία για να κάνει καλή δουλειά. Θα τον υποστηρίξουμε όσο μπορούμε και του ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτή τη μοναδική ευκαιρία που του δόθηκε.»

Ο van der Mark δήλωσε: «Δεν έχω οδηγήσει ποτέ ξανά μοτοσυκλέτα MotoGP, οπότε θα είναι μια καινούργια εμπειρία για εμένα. Είμαι πολύ περίεργος να δω πως είναι να οδηγείς μια τέτοια μοτοσυκλέτα. Καταλαβαίνω ότι θα είναι δύσκολο το να πάω κατευθείαν σε επίσημες δοκιμές χωρίς να έχω τεστάρει πριν τη μοτοσυκλέτα. Πάντως, είμαι ευγνώμων που η Yamaha μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Είμαι σίγουρος ότι θα μάθω πολλά από αυτή την εμπειρία.»