Αγνωστο το αν θα συμμετάσχει ξανά στο ΤΤ ο Stefano Bonetti.

Οι Ιταλοί αποκλείονται

Η Ιταλική Ομοσπονδία Μοτοσυκλετών απαγόρευσε στους αναβάτες της να πάρουν μέρος στο Isle of Man TT και άλλους αγώνες που διεξάγονται σε δημόσιους δρόμους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια ομοσπονδία δεν δίνει άδεια στους αναβάτες της να αγωνιστούν σε αγώνες που γίνονται σε δημόσιο δρόμο. Μετά το θανατηφόρο ατύχημα του Santiago Herrero το 1970 στο ΤΤ με μοτοσυκλέτα 250 κυβικών, η Ισπανική Ομοσπονδία απαγόρευσε στους αναβάτες της να πάρουν μέρος στον συγκεκριμένο αγώνα στο μέλλον.

Την ίδια απόφαση πήρε τώρα και η Ομοσπονδία της Ιταλίας και μάλλον ρόλο σε αυτό έπαιξε ο θάνατος του 38χρονου Dario Cecconi την προηγούμενη χρονιά στο Tandragee 100. Οι Ιταλοί αναβάτες δεν θα μπορούν πλέον να λάβουν μέρος σε κανέναν αγώνα που διεξάγεται σε δημόσιους δρόμους, όπως το Isle of Man TT.

Οι αναβάτες που θέλουν να συνεχίσουν να αγωνίζονται σε τέτοιου είδους αγώνες θα πρέπει να λάβουν υποχρεωτικά πιστοποιητικό συμμετοχής από τον τοπικό διοργανωτή και να γνωρίζουν ότι η Ομοσπονδία Μοτοσυκλετών της Ιταλίας δεν θα έχει καμία ευθύνη για τις συνέπειες της συμμετοχής τους σε αυτούς τους αγώνες.

  • Γρηγόρης

    Ότι πιο σωστό μπορεί να κάνει μια ομοσπονδία για το σφαγείο που λέγεται αγώνας. Ελπίζω να το κάνει κ η δικιά μας ομοσπονδία και να σταματήσει και η διαφήμιση του αγώνα από τα ελληνικά περιοδικά.