Ο χώρος έξω από το κατάστημα της Harley Davidson Athena είχε καταληφθεί από 23 Αμερικανίδες καλλονές.

Η απαραίτητη στάση για μεσημεριανό φαγητό, είναι το αλατοπίπερο μιας επιτυχημένης βόλτας.

Επανασχεδιασμένο πλαίσιο και ο γνωστός Milwaukee Eight 107 κάτω από την πορτοκαλί φανταχτερή φορεσιά. Χάρη στον προσθαφαιρούμενο ταξιδιωτικό εξοπλισμό με τις πλαϊνές βαλίτσες, μπορείς να απολαύσεις μια ξεχωριστή βόλτα είτε να γράψεις ατελείωτα χιλιόμετρα στην εθνική.

Το Iron 883 αποτελεί ένα προσιτό Sportster, κατάλληλο για την είσοδο σου στον κόσμο της Harley.

Το Road King παντρεύει ιδανικά την παράδοση με την μοντέρνα αισθητική. Η Special έκδοση διαθέτει πολυάκτινης σχεδίασης ζάντες, mini ape hanger τιμόνι και σκληρές πλαϊνές βαλίτσες.

1863 κυβικά, 160ΝΜ ροπής και απίστευτος ήχος από το εξωτερικό φίλτρο που ρουφάει λυσσαλέα αέρα σε κάθε γκαζιά.

Απολαυστικό το Street Rod 750 με αναβαθμισμένο κινητήρα Revolution X, Upside Down μπροστινό με διπλά δισκόφρενα, ρυθμιζόμενη πίσω ανάρτηση, αερίου-λαδιού με piggyback.

Επιβλητικό το Road Glide, με ανανεωμένο infotainment και δυνατότερο κινητήρα στα σπλάχνα του.

Harley on Tour 2019

Πάρε βαθιές ανάσες, άκου την καρδιά σου να χτυπά πιο δυνατά και νιώσε όλες σου τις αισθήσεις να πλημμυρίζουν από ελευθερία. Αυτή είναι η αίσθηση που σε συνοδεύει, κάθε στιγμή που βρίσκεσαι στη σέλα κάποιου Harley Davidson.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η καθιερωμένη εκδήλωση που διοργανώνει η Αμερικάνική εταιρία με την ονομασία Harley Tour, έλαβε χώρα στις αρχές Μαΐου. Το εκπληκτικό είναι ότι η Harley προσφέρει την δυνατότητα στους θαυμαστές της μάρκας, να οδηγήσουν όλα τα μοντέλα της, μέχρι και τα πιο ακριβά,  και όχι μόνο συγκεκριμένες σειρές της γκάμας. Μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, τόσο για τους ιδιοκτήτες Harley που ενδιαφέρονται για την επόμενη μοτοσικλέτα τους, όσο και για όσους επιθυμούν να αγοράσουν τη μοτοσικλέτα  που τους ταιριάζει περισσότερο. Το test ride για το κοινό ήταν προγραμματισμένο για τις 11 και 12 Μαΐου, με τη δημοσιογραφική παρουσίαση  να έχει κανονιστεί 2 μέρες πριν.



Ως σημείο εκκίνησης ορίστηκε φυσικά το κατάστημα της Harley Davidson Athena στην Πειραιώς. Το εντυπωσιακό φορτηγό της Harley βρισκόταν εκεί, με τις Αμερικανίδες καλλονές να έχουν αράξει στον περιβάλλοντα χώρο. Ο δρόμος  μπροστά από το κατάστημα της Harley, γέμισε με πανέμορφες επιβλητικές καμπύλες και φαρδιά ελαστικά. Η διάθεση ανεβασμένη και το ενδιαφέρον αμείωτο και πώς να μην είναι άλλωστε, όταν μπροστά σου παρατάσσεται το μεγαλύτερο μέρος της γκάμας της Harley. Ούτε ένα, ούτε 2, αλλά 23 ήταν τα διαθέσιμα μοντέλα που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε. Από τα entry level Street 750 και Street Rod, έως και τα πιο exclusive CVO, Street και Road Glide, με τα Softail, Sportster και τουριστικά μοντέλα να κλείνουν τον κύκλο. Το 2018 ήταν μια χρονιά μεγάλων αλλαγών, καθώς η Harley είχε να διαχειριστεί ένα σημαντικό project, αυτό της αναβαθμισμένης σειράς Softail. Ολόκληρη η σειρά απέκτησε ολοκαίνουργιο πλαίσιο ικανό να διαχειριστεί τις αυξημένες απαιτήσεις του ισχυρού Milwaukee Eight των εκδόσεων 107 και 114, που τοποθετήθηκε στην καρδιά όλης της σειράς. Παρόλα αυτά, τη φετινή χρονιά είχαμε την έλευση νέων μοντέλων, καθώς και επιμέρους αναβαθμίσεις σε υπάρχοντα μοντέλα.



Η προκαθορισμένη βόλτα στα Βίλια, περιλάμβανε άδειους δρόμους εκτός αστικού πεδίου, στριφτερά κομμάτια και καταπράσινα τοπία, ότι πρέπει δηλαδή για να τεστάρουμε τα Αμερικάνικα θηρία. Οπτικά μπορεί τα περισσότερα Harley να φαίνονται ογκώδη και τα specs των τεχνικών χαρακτηριστικών να επιβεβαιώνουν το αυξημένο βάρος, όμως όταν οι ρόδες κυλίσουν στην άσφαλτο, οι λέξεις φιλικότητα και άνεση επισκιάζουν οποιαδήποτε απορία σου. Η φωτογράφιση ήταν απαραίτητη και έτσι στις ενδιάμεσες στάσεις είχαμε την ευκαιρία για εναλλαγές ανάμεσα στα μοντέλα, ώστε να έχουμε μια συνολική άποψη αλλά και ξεχωριστά για το καθένα από αυτά. Τα περισσότερα από αυτά που ήδη γνωρίζαμε από πέρσι, τα διαπιστώσαμε εκ νέου. Crusing στον ανοιχτό δρόμο και σπορ συμπεριφορά, όταν ο δρόμος έπαιρνε την φιδίσια του μορφή. Πάνω σε αυτό το σημείο, να τονίσω ότι η σταθερότητα στις στροφές δίνει έναν άλλο αέρα εμπιστοσύνης στον αναβάτη. Στις αναρτήσεις και τα φρένα έχουν χρησιμοποιηθεί ποιοτικές λύσεις, που ανεβάζουν πολλά επίπεδα την οδική συμπεριφορά. Τα περιθώρια πρόσφυσης είναι μεγάλα, ενώ η απολαυστική ροπή και η ομαλή λειτουργία του κινητήρα σε προκαλούν να ανακαλύψεις μια διαφορετική πλευρά την οδήγησης ενός Harley.



Τι άλλαξε φέτος; Αρχικά υποδεχτείτε το FXDR. Ένας κανίβαλος του δρόμου, με τον κινητήρα 114 στα σπλάχνα του και 160ΝΜ ροπής να μεταδίδονται στο πίσω 240άρι ελαστικό. Με αγριεμένη εμφάνιση που παραπέμπει σε μοτοσικλέτα του Batman και το ρούφηγμα του εξωτερικού φίλτρου αέρα σε κάθε γκαζιά, το FXDR θα κατακτήσει την καρδιά σου σε κάθε ασφάλτινη διαδρομή. Ανανέωση και για το Sport Glide. Το επανασχεδιασμένο Softail πλαίσιο, φιλοξενεί τον γνωστό Milwaukee Eight 107, ο οποίος εκτός από την επαρκή ισχύ που προσφέρει, διαθέτει αντικραδασμικό άξονα για ομαλότερες μετακινήσεις, χωρίς κραδασμούς. Το ανεστραμμένο πιρούνι και το πλήρως ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ προσφέρουν μέγιστη άνεση σε όλες τις συνθήκες. Χάρη στον προσθαφαιρούμενο ταξιδιωτικό εξοπλισμό με τις πλαϊνές βαλίτσες, μπορείς να απολαύσεις μια ξεχωριστή βόλτα είτε να γράψεις ατελειώτα χιλιόμετρα στην εθνική.



Την παράσταση κλέβει το Road King Special, ένα μοντέλο που συνδέει την παράδοση με το σήμερα. Ο προβολέας Hiawatha καθώς και το περίβλημα του, πρωτοεμφανίστηκαν τη δεκαετία του Ά60. Βέβαια με την προσθήκη του Milwaukee Eight, τα πάντα έρχονται με γοργούς ρυθμούς στη σύγχρονη εποχή. Η μπροστινή ανάρτηση με διπλή κεκλιμένη βαλβίδα και τα πίσω αμορτισέρ, συμβάλουν στην άνετη οδήγηση και τον πολύ καλό έλεγχο. Η Special έκδοση διαθέτει πολυάκτινης σχεδίασης ζάντες, mini ape hanger τιμόνι και σκληρές πλαϊνές βαλίτσες. Η κατάμαυρη γυμνή και μυώδης μοτοσυκλέτα δίνει αίσθηση κυριαρχίας στο δρόμο.



Οι επόμενες αλλαγές αφορούν τα τουριστικά μοντέλα και συγκεκριμένα την Street Glide και την Road Glide, τα οποία φόρεσαν τον μεγάλο κινητήρα 114 στην special εκδοχή τους, αφήνοντας τον 107 για τις ΅ΆαπλέςΆΆ εκδόσεις τους. Πέρα από αυτό, στη θέση της LCD των προκατόχων τους, έχουμε πλέον μια ολοκαίνουργια TFT οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης με δυνατότητες σύνδεσης Bluetooth με smartphone, η οποία πλαισιώνει το ηχοσύστημα Boom. 3 ανεξάρτητοι ενισχυτές, 75W σε κάθε κανάλι και 900W καθαρού δυνατού ήχου σε συντροφεύουν σε κάθε σου εξόρμηση.



Ακόμα και τα μεγαλύτερα μοντέλα, όπως το Street Glide και το Road King ανταποκρίνονται πρόθυμα στις εντολές του οδηγού και δεν θα διστάσουν να γείρουν το κορμί τους όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Η δε σταθερότητα στον ανοιχτό δρόμο είναι παροιμιώδης, αποτελώντας σημείο αναφοράς, ανάμεσα στα τουριστικά μοντέλα. Ανάμεσα σε ολόκληρη τη γκάμα της Harley, είναι σχεδόν αδύνατον να μην βρείτε κάτι που να σας καλύπτει και να ταιριάζεις στις ανάγκες σας.