To podium του αγώνα Superbikes, μετά τον τερματισμό. Από αριστερά, Πίππος, Μπεγνής, Παπαγγέλου.

Στιγμιότυπο από την είσοδο αγωνιζόμενων στην πίστα.

Ο νικητής της Supersport κατηγορίας Δημήτρης Καρακώστας, στο Parc Ferme.

Στην παράταξη για την εκκίνηση...

Γέμισαν οι κερκίδες της Πίστας των Μεγάρων, από μικρούς και μεγάλους λάτρεις της μοτοσυκλέτας και των αγώνων. Πολλά ήταν και τα παιδιά που απολάμβαναν την δράση.

Μία αισθαντική παρουσία ως safety car: Η McLaren 650LT που έχει δεχθεί τις φροντίδες των Extreme Tuners, έκλεψε τις εντυπώσεις.

ΠΠΤ, Αγώνας Μεγάρων: Κυριακή γεμάτη συγκινήσεις

Σε μία κατάμεστη πίστα Μεγάρων, οι αγωνιζόμενοι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας χάρισαν θέαμα και όμορφο συναγωνισμό στον 4ο αγώνα. Δείτε αναλυτικά.

Ο 4ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, που ρπαγματοποιήθηκε στα Μέγαρα, χάρισε στους θεατές μια όμορφη Κυριακή γεμάτη θέαμα και έντονο συναγωνισμό. Μετά από 11 μήνες απουσίας από την πίστα των Μεγάρων, οι αγωνιζόμενοι επέστρεψαν εκεί στην ηλιόλουστη Κυριακή που μας πέρασε, έτοιμοι για δράση.

H προσέλευση θεατών στην πίστα ήταν πολύ μεγάλη, ένα γεγονός που ικανοποίησε τόσο τους αγωνιζόμενους όσο και όλους τους ανθρώπους του χώρου, κάτι που αναφέρθηκε πολλάκις από τα μικρόφωνα των εκφωνητών. Αναμφίβολα αυτό δείχνει ότι η αγάπη για την μοτοσυκλέτα και τους αγώνες στην χώρα μας είναι ακόμα ζωντανή, ενώ όλο και περισσότεροι είναι οι αναβάτες που γνωρίζουν το περιβάλλον πίστας και κατά συνέπεια, εμπνέονται να οδηγούν την μοτοσυκλέτα τους γρήγορα σε ένα ασφαλές περιβάλλον.  

Μπεγνής (Superbikes), Καρακώστας (Supersport), Παπανικολάου (Racing), Δέσκας (Open) και Γερακιανάκης (SS300 και Νέοι) ήταν οι νικητές της ημέρας. Ας δούμε αναλυτικά.

Superbikes: Επιβλητικός νικητής ο Μπεγνής
Ο Σωτήρης Μπεγνής αποδείχθηκε ανώτερος των αντιπάλων του στον «μεγάλο» αγώνα των Μεγάρων, καθώς έκανε μια επιβλητική νίκη φεύγοντας μπροστά από την αρχή. Σε μία έντονη εκκίνηση με μάχη για το ποιος θα στρίψει πρώτος, ο Μπεγνής ήταν αυτός που το κατάφερε αυτό και στην συνέχεια δεν απειλήθηκε από κανέναν, κάνοντας μάλιστα και διαφορά. Πίσω του, ο Συνιώρης βρισκόταν στην 2η θέση στην αρχή, όμως υποχώρησε στην ασφυκτική πίεση των Πίππου και Παπαγγέλου με αποτέλεσμα να βρεθεί έως και 4ος. Όμως ο Συνιώρης θα είχε επαφή με τον Παπαγγέλου στον 7ο γύρο με αποτέλεσμα να σημειώσει σφοδρή πτώση στην 6η στροφή της πίστας. Αναγκάστηκε να αποχωρήσει με ασθενοφόρο, καθώς υπέστη κάταγμα κλείδας. Στον αγώνα, οι Παπαγγέλου και Πίππος έδιναν μάχη για την 2η θέση αφού ο Μπεγνής ήταν πολύ μακριά για όλους, με τον Πίππο να τερματίζει τελικά 2ος. Ο αναβάτης της Yamaha προσπέρασε τον Παπαγγέλου στον προτελευταίο γύρο, αφήνοντάς τον στην 3η θέση. Στον τερματισμό ακολούθησαν οι Τσαλίκης, Ζαχαρόπουλος και Βάμβας.
  1. Μπεγνής Σωτήρης (27.54.448)
  2. Πίππος Ελευθέριος (+0.08.320)
  3. Παπαγγέλου Δημήτριος (+0.08.887)
Supersport: Ακατανίκητος Καρακώστας
Ο νεαρός Δημήτρης Καρακώστας δεν έχει χάσει ούτε αγώνα, στο φετινό Πανελλήνιο! Ο αναβάτης της Honda νίκησε και πάλι στα Μέγαρα, κάνοντας μεγάλη διαφορά από όλους τους αντιπάλους του στον τερματισμό. Ωστόσο αυτή την φορά, ο Καρακώστας ένιωσε πολλές φορές την ανάσα του Αλεξ Παπαγεωργίου στο σβέρκο του, αφού ο αναβάτης της Quantum Yamaha είχε μια μονομαχία διαρκείας μαζί του. Για πολλούς γύρους Καρακώστας και Παπαγεωργίου άλλαζαν θέσεις, όμως ο τελικός νικητής ήταν ο Καρακώστας. Ο Παπαγεωργίου τερμάτισε 2ος, έχοντας όμως τον καλύτερο χρόνο γύρου του αγώνα (59.320), ενώ το Podium ολοκλήρωσε ο Σταύρος Τριντής. Πίσω τους τερμάτισαν οι Ευθυμίου, Τζωρτζόπουλος και Κοντογιάννης
  1. Καρακώστας Δημήτριος (26.08.081)
  2. Παπαγεωργίου Αλέξανδρος (+0.12.748)
  3. Τριντής Σταύρος (+0.20.869)
Racing-SS300: Νίκες για Παπανικολάου-Γερακιανάκη
Στην διπλή κατηγορία των Racing και SS300, οι δύο μεγάλοι νικητές ήταν ο Χρήστος Παπανικολάου και ο Γιώργος Γερακιανάκης, αντίστοιχα. Στην γεμάτη μοτοσυκλέτες πίστα, ο νεαρός, πάντα αστραπιαίος Παπανικολάου είχε φόρμα και το έδειξε από την πρώτη στιγμή. Ο Λέανδρος Ντότσικας με Yamaha μοτοσυκλέτα ήταν ο μόνος που μπόρεσε να μείνει κοντά του για μεγάλο διάστημα του αγώνα,  με τους δύο να εναλλάσσουν την πρωτιά. Όμως ένα λάθος του Ντότσικα τον οδήγησε σε έξοδο στην Κ6, δίνοντας την ευκαιρία στον Χρήστο Παπανικολάου να επισφραγίσει την νίκη του. Ο Ντότσικας τελικά τερμάτισε 2ος αλλά με 37 δευτερόλεπτα διαφορά, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Ανδρέας Παργινός, με μοτοσυκλέτα Yamaha.
  1. Παπανικολάου Χρήστος (27.39.994)
  2. Ντότσικας Λέανδρος (+0.37.507)
  3. Παργινός Ανδρέας (+0.57.291)
Στον αγώνα της SS300, ο Γιώργος Γερακιανάκης επικράτησε των αντιπάλων του με μοτοσυκλέτα Yamaha R3, κερδίζοντας την συνάντηση. Πίσω του τερμάτισαν οι δύο αναβάτες της KTM, Θωμάς Σκούρτας και Γιώργος Μπαξίσογλου.
  1. Γερακιανάκης Γιώργος (28.44.856)
  2. Σκούρτας Θωμάς (27.41.999)
  3. Μπαξίσογλου Γιώργος (28.33.595)
Open: Ηρωϊκή νίκη Δέσκα!
Ο αγώνας της Open είχε επίσης πλούσιο θέαμα, καθώς η μάχη για την νίκη μεταξύ του Στέφανου Δέσκα και του Χαράλαμπου Θεοδωρόπουλου έκοψε ανάσες στις κερκίδες! Οι δύο αναβάτες, με Honda CBR600 και Yamaha R6 αντίστοιχα, ξεχώρισαν αναμεταξύ των αντιπάλων τους και έδωσαν μάχη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο τελικός νικητής ήταν ο Δέσκας με διαφορά μόνο μισό δευτερόλεπτο, αλλά ο Θεοδωρόπουλος έκανε τον γρηγορότερο γύρο του αγώνα. Το κατόρθωμα του Στέφανου Δέσκα ήταν διπλά σημαντικό για τον ίδιο, μιας και αγωνίστηκε όντας τραυματίας με σπασμένο πόδι! Το βάθρο ολοκλήρωσε ο Σπύρος Μούτογλης.
  1. Δέσκας Στέφανος (23.02.511)
  2. Θεοδωρόπουλος Χαράλαμπος (+0.0.474)
  3. Μούτογλης Σπύρος (+0.17.331)
Νέοι: Ανάκαμψη και νίκη για Γερακιανάκη
Ο Γιώργος Γερακιανάκης πήρε την πρώτη νίκη της ημέρας στην κατηγορία των Νέων, ξεπερνώντας μια κακή εκκίνηση που έκανε. Σε έναν αγώνα 15 γύρων, ο Γερακιανάκης έδειξε την δύναμή του στην πίστα, αφήνοντας πίσω του τους Σκούρτα και Παπανικολάου να μάχονται για την 3η θέση. Από τη μονομαχία αυτή, τελικός νικητής θα έβγαινε ο Σκούρτας τερματίζοντας 2ος, με τον Παπανικολάου να ολοκληρώνει το Βάθρο. 4ος τερμάτισε ο Γιώργος Μπαξίσογλου.
  1. Γερακιανάκης Γιώργος (12.31.737)
  2. Σκούρτας Θωμάς (+0.1.971)
  3. Παπανικολάου Χρήστος (+0.4.069)