Ο Edie Bodhi στο πρώτο σκαλί του βάθρου, με τους Μπεγνή και Συνιώρη εκατέρωθεν, στην βράβευση για την νίκη του στα Superbikes.

ΠΠΤ, Αγώνας Τρίπολης: Μάχες ενάντια στον καιρό

Bodhi και Καρακώστας ξεχώρισαν στις δύο μεγάλες κατηγορίες του Π.Π.Τ., στον πρώτο αγώνα που έγινε στην Τρίπολη. Διαβάστε περισσότερα και για όλες τις κατηγορίες…

Στον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, που διεξήχθη στην Τρίπολη στις 5 Μαΐου, έμελλε να έχουμε επεισοδιακά σκηνικά και νέους νικητές στις κατηγορίες, σε μια μέρα με άστατες καιρικές συνθήκες. Bodhi, Καρακώστας, Γερακιανάκης, Ντότσικας, Παπαγεωργίου και Περιστεράς κέρδισαν στις κατηγορίες των Superbikes, Supersport, SSP300, Racing, Open και νέων αντίστοιχα.

Στα Superbikes, ο τελικός νικητής ήταν ο Edie Bodhi, ο Καναδός αγωνιζόμενος που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και πλαισιώθηκε από τον Μπεγνή και τον Συνιώρη, στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Ο αγώνας ήταν επεισοδιακός, αφού διακόπηκε με κόκκινη σημαία λόγω εμφάνισης βροχής στον 16ο γύρο. Ωστόσο, η βροχή δεν συνεχίστηκε και στην επανεκκίνηση του αγώνα, τα δεδομένα άλλαξαν. Στον τερματισμό, πρώτος ήταν ο Μπεγνής και πίσω του οι Bodhi και Παπαγγέλου, ωστόσο η διοργάνωση έβγαλε το αποτέλεσμα του αγώνα συνδυαστικά, υπολογίζοντας και την κατάταξη κατά την κόκκινη σημαία, μια πράξη που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Στα Supersport, ο Δημήτρης Καρακώστας συνέχισε τις θεαματικές του εμφανίσεις, κερδίζοντας και πάλι τον αγώνα με διαφορά 6,4 δευτερολέπτων. Στην 2η και 3η θέση τερμάτισαν οι Παπαγεωργίου και Ευθυμίου, ενώ ο αγώνας ολοκληρώθηκε επιτυχώς, παρά το ότι κάποιες ψιχάλες έκαναν την εμφάνισή τους στους τελευταίους γύρους.

Στον αγώνα των SSP300, την πρώτη θέση κέρδισε ο Γιώργος Γερακιανάκης, που πλαισιώθηκε στο βάθρο από τους Περιστερά και Μπαξίσογλου, που κέρδισαν την 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Στα Racing, νικητής αναδείχθηκε ο Λέανδρος Ντότσικας, που τερμάτισε μπροστά από τους Κίτσο και Παπανικολάου που ολοκλήρωσαν το βάθρο.

Στην open κατηγορία είχαμε μια έντονη μάχη μεταξύ Παπαγεωργίου και Αγγελακόπουλου που κράτησε για όλο τον αγώνα. Αλλάζοντας διαρκώς θέσεις μεταξύ τους, οι δύο αναβάτες τερμάτισαν με διαφορά μόνο 3 δέκατα του δευτερολέπτου, με τον Παπαγεωργίου να αναδεικνύεται στον τελικό νικητή. Μάλιστα, οι δύο αναβάτες ήταν 16 ολόκληρα δευτερόλεπτα, μπροστά από τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους! Το βάθρο συμπλήρωσε ο Χριστάκης.

Τέλος, στον αγώνα Νέων, ο Γιάννης Περιστεράς πήρε την πρώτη του νίκη, επικρατώντας εναντίον του Χρήστου Παπανικολάου (2η θέση) και του Θωμά Σκούρτα (3η θέση). Ο Περιστεράς μάλιστα έκανε μια αρκετά μεγάλη διαφορά, της τάξης των 9 δευτερολέπτων, επικρατώντας με σχετική άνεση απέναντι στους αντιπάλους του.