Στην Ευρώπη αγαπάμε τις μοτοσυκλέτες και αυτό φαίνεται και από τα παγκόσμια στατιστικά...

Παγκόσμια πρωτιά Ευρώπης στις πωλήσεις μοτοσυκλετών

Ξεχωρίζει σαν φάρος στην καταιγίδα η Ευρώπη, εν μέσω παγκόσμιας πτώσης στις πωλήσεις μοτοσυκλετών που προκαλεί προβληματισμό. Δείτε τι λένε τα στοιχεία…

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και τάσεις για προβληματισμό συνάμα παρουσιάζουν τα δεδομένα ταξινομήσεων μοτοσυκλετών σε παγκόσμια κλίμακα, που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο. H Motorcycles Data, που συγκεντρώνει δεδομένα από όλες τις αγορές του κόσμου, κατέληξε σε κάποια συμπεράσματα που θα συζητηθούν!

Επιλέγουμε να ξεκινήσουμε από τα «κακά» νέα, δηλαδή την παγκόσμια πτώση ταξινομήσεων δικύκλων κατά 5,4%, το πρώτο τρίμηνο του 2019. Μάλιστα, ακόμη και οι δύο μεγαλύτερες αγορές δικύκλου στον κόσμο, η Ινδία και η Κίνα, σημείωσαν πτώση «τραβώντας» προς τα κάτω τα αντίστοιχα νούμερα για την Ασία. Πτωτικές εξακολουθούν να παραμένουν και οι τάσεις πωλήσεων στην Βόρεια Αμερική και την Νότια Αμερική (με μια εξαίρεση, την Βραζιλία).

Τα «καλά» νέα, είναι ότι η Ευρώπη σημείωσε την μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων μοτοσυκλέτας στο πρώτο τρίμηνο του 2019, σε σχέση με το 2018, κατά 23,6%! Τα στατιστικά αναφέρουν ότι όλες οι αγορές της Ευρώπης σημείωσαν αύξηση ταξινομήσεων. Η Πολωνία δε, έσπασε κάθε ρεκόρ με αύξηση κατά 87,3% στις ταξινομήσεις εντός της επικράτειάς της!

Κατά τα άλλα, αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός από την Ευρώπη, η μόνη άλλη περιοχή του κόσμου που σημείωσε αύξηση ταξινομήσεων στις μοτοσυκλέτες, ήταν οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, οι οποίες σημείωσαν αύξηση 5,9% με πρωταγωνίστρια την Ινδονησία, που είχε αύξηση ταξινομήσεων 15%.