Από το καλό στο καλύτερο πάει η KTM στα Moto GP!

Πάμε για την Q2!

Αισιόδοξος ότι η KTM σύντομα θα κάνει χρόνους και στην Q2 εμφανίστηκε ο Pol Espargaro, μετά από την πολύ καλή απόδοση της ομάδας στο Brno.

Οδηγώντας την RC16 στην Τσεχία, ο Pol Espargaro κατάφερε να κάνει έναν πολύ καλό χρόνο, στις FP4, που λίγο έλειψε να οδηγήσει την ομάδα στις δεύτερες κατατακτήριες, άρα και στις 10 πρώτες θέσεις εκκίνησης. Κάνοντας τον ένατο χρόνο, ο Pol ξεκίνησε δυνατά τις Q1, ωστόσο μια πτώση δεν του επέτρεψε κάτι καλύτερο από την 18η, τελικά θέση.

Αυτό το γεγονός όμως δεν πτοεί τον Ισπανό, ο οποίος αισιοδοξεί ότι σύντομα οι «πορτοκαλί» θα τρέξουν και στην Q2: «Ήμουν πραγματικά τόσο μα τόσο κοντά. Μετά από αυτά που κάναμε στις FP4 που είχα τον Zarco μπροστά μου και κατάφερνα να τον πιάσω, η επίδοση της μοτοσυκλέτας ήταν μια έκπληξη!»

«Έτσι οδηγούσα και στην Q1, αλλά πήγαινα λίγο περισσότερο γρήγορα από όσο μπορούσα, κρατούσα γυρολόγιο σαν τους κορυφαίους και είναι κρίμα που έπεσα, γιατί θα ήταν η πρώτη φορά που θα τρέχαμε και στις Q2, υπό κανονικές συνθήκες»

Ο Espargaro εξηγεί, μάλιστα, ποιο είναι το λάθος που πιστεύει ότι έγινε και έπεσε: «Ήταν η πρώτη φορά που θα πηγαίναμε κατευθείαν στις Q2 και ίσως αγχώθηκα πιο πολύ, και πίεσα παραπάνω από όσο έπρεπε με αποτέλεσμα να πέσω. Ακόμα και μετά την πτώση όμως νιώθω χαρούμενος, γιατί δείξαμε, εγώ και η ομάδα, ότι μπορούμε να το κάνουμε.»