net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Α/Κ Λέικων

Σ.Ε.Α. Σπαθοβουνίου

Α/Κ Νεμέας

Κοιλαδογέφυρα σήραγγας Στέρνας

Νότιο μέτωπο σήραγγας Νεοχωρίου

Γέφυρα Παλλαντίου & Α/Κ Τρίπολη Νότια

Γέφυρα του Ευρώτα

Παράδοση Αυτοκινητοδρόμου

Παραδόθηκε το τελικό στάδιο του αυτοκινητόδρομου της ανατολικής Πελοποννήσου και τα ταξίδια θα είναι πολύ πιο εύκολα.

 
Η κατασκευή ενός νέου αυτοκινητοδρόμου στην ανατολική Πελοπόννησο ήταν αναγκαία, καθώς οι υποδομές που υπήρχαν ήταν ξεπερασμένες και σε κακή κατάσταση με αποτέλεσμα να κάνουν τις μετακινήσεις πολύωρες και κουραστικές.

Η απόφαση για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου πάρθηκε το 2006 και το 2007 δημιουργήθηκε σύμβαση παραχώρησης ανάμεσα στο Δημόσιο και την ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. η οποία ανέλαβε την υλοποίηση του έργου.

Ο αυτοκινητόδρομος συνδέει την Κόρινθο με την Τρίπολη και από την Τρίπολη καταλήγει στην Καλαμάτα και την Σπάρτη.  Το έργο έχει συνολικό μήκος 205χλμ με 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση και κεντρική διαχωριστική νησίδα και περιλαμβάνονται 24 οδικοί κόμβοι, 251 γέφυρες και 5 σήραγγες διπλής κατεύθυνσης. Για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών κατασκευάστηκαν 5 σταθμοί εξυπηρέτησης (Σ.Ε.Α.) κατά μήκους του αυτοκινητοδρόμου.

Η υλοποίηση του έργου είναι πολύ θετική εξέλιξη όσο αφόρα τον αναβάτη διότι πλέον με την νέα άσφαλτο, μπάρες ασφαλείας και υποδομές που είναι φιλικές προς τον μοτοσυκλετιστή το ταξίδι γίνεται μια ευχάριστη, γρήγορη και απολαυστική εμπειρία.
 

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ