Τι ατμόσφαιρα επικρατέι σχεδόν 24 ώρες μετά την μεγάλη ανακοινωση, του Dani Pedrosa;

Pedrosa: Η επόμενη ημέρα

Τι λένε οι συναθλητές του Dani Pedrosa, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του στο τέλος της χρονιάς; Διαβάστε τις δηλώσεις τους.

Η ανακοίνωση του Dani Pedrosa, για την πρόθεσή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο τέλος της χρονιάς, πυροδότησε αντιδράσεις και σχολιασμό σε όλο τον κόσμο. Καθώς ο Pedrosa άφησε την δική του ιστορία και έγινε αγαπητός όσο λίγοι αγωνιζόμενοι, τα εγκώμια δίνουν και παίρνουν, ενώ φυσικά τα καλύτερα λόγια για αυτόν λένε οι συναθλητές του.

Ο Valentino Rossi, ο οποίος ξεκίνησε να αγωνίζεται μόλις 5 χρόνια πριν τον Dani Pedrosa, δήλωσε: «Είναι πολύ κρίμα νομίζω, γιατί το άθλημά μας χάνει έναν από τους καλύτερους αναβάτες τα τελευταία χρόνια. Επίσης είναι πολύ κρίμα που ο Dani δεν κέρδισε ποτέ πρωτάθλημα στην μεγάλη κατηγορία, νομίζω ότι άξιζε τουλάχιστον ένα. Νομίζω ότι είναι αρκετά νωρίς να το ανακοινώσει αλλά αυτό είναι πολύ προσωπική επιλογή –νόμιζα ότι θα συνεχίσει, ίσως με την Yamaha, αλλά σκέφτηκε πολύ και άλλαξε γνώμη».

Ο Rossi σχολίασε επίσης το οδηγικό στυλ του Pedrosa, το οποίο θεωρεί ένα από τα καλύτερα στο χώρο: «Πάντα ο Dani ήταν ένας πολύ τεχνικός αναβάτης, το στυλ του ήταν πολύ έξυπνο και καθαρό. Ήταν πολύ καλός στα φρένα, προσπαθούσε να μην γλιστράει και ήταν ένας από τους πρώτους που σήκωναν πολύ νωρίς τη μοτοσυκλέτα στην επιτάχυνση»

Ο Marc Marquez, που ανήκει σε διαφορετική γενικά αναβατών, τονίζει την σημασία που είχε ο Dani Pedrosa ως έμπνευση για τους νέους αναβάτες, λέγοντας φυσικά τα καλύτερα για αυτόν. «Θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί ήταν ένας από τους ήρωες για όλα τα παιδιά που ακολουθούσαν τα όνειρά τους, σαν εμένα. Ήταν ένα σημείο αναφοράς και μοιραστήκαμε πολλές όμορφες στιγμές στο Paddock. Είναι δύσκολο να το αποδεχθώ αλλά όλοι θα φτάσουν σε αυτό το σημείο κάποια στιγμή και θέλω να τον ευχαριστήσω για όσα μου έμαθε»

«Όταν ήρθα στα Moto GP, μου έμαθε πώς να οδηγώ το Honda. Φυσικά η μοτοσυκλέτα δεν ήταν κακή, αλλά είχα την τιμή να μάθω όλες τις λεπτομέρειες από αυτόν, γιατί ήδη οδηγούσε πολύ καλά. Όταν όλα είναι υπέρ του κάποια μέρα, είναι σχεδόν ανίκητος

Ο Dani Pedrosa θα γίνει μέλος των θρύλων του Moto GP, επίσημα, μετά το τέλος της χρονιάς, όπως ανακοίνωσε και ο Carmelo Ezpeleta της Dorna.