Πίστα Ιρλανδίας: Εγκαταλείπεται το Project

Σε πώληση φέρεται να έχε τεθεί το σημείο στο οποίο θα φιλοξενούταν η νέα πίστα της Βόρειας Ιρλανδίας, που θα ήταν μέρος του προγράμματος των WSBK από φέτος. Δείτε περισσότερα.

Μέσα στο 2017, είχαμε μάθει για σχέδια περί ανέγερσης μιας νέας πίστας αγώνων στην Βόρεια Ιρλανδία, κοντά στην λίμνη Torrent, η οποία αρχικά θα φιλοξενούσε αγώνες WSBK και αργότερα, περισσότερες διοργανώσεις, ακόμα ίσως και Moto GP. (Είχαμε γράψει και ανάλογο άρθρο-κάντε κλικ εδώ)

¶δοξο όμως φαίνεται πως είναι το τέλος αυτής της «περιπέτειας» για την πίστα που δεν ανεγέρθη ποτέ, αφού η έκταση των 157 στρεμμάτων που θα την φιλοξενούσε, τέθηκε προς πώληση. Τα έργα είχαν μάλιστα σταματήσει, από τον Οκτώβριο του 2018. Το Project θα είχε συνολικό κόστος περίπου 20 εκατομμύρια λίρες, ενώ θα μπορούσε να ανοίξει 800 θέσεις εργασίας.

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που το project αντιμετώπισε, ήταν ο εντοπισμός περίπου 70 εγκαταλειμμένων σηράγγων ορυχείου στο υπέδαφος κάτω από τον χώρο της πίστας, κάτι που έκανε τον κίνδυνο κατάρρευσης της υποδομής πολύ υψηλό.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, προφανώς κάθε πιθανό σχέδιο αγώνων στον χώρο τίθεται «στο ψυγείο», ενώ περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι θα γίνει αναλυτικά, με την συμφωνία που είχε υπογραφεί μεταξύ της νέας πίστας και των WSBK.