net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H Kawasaki κατέχει το ρεκόρ των 5 συνεχόμενων pole position στο Misano

Ποιά ομάδα θα κυριαρχήσει;

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, η πίστα του Misano φαίνεται να ταιριάζει ιδιαίτερα στην Kawasaki και τη Ducati. Στον αγώνα που θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο θα δούμε, αν η ιστορία επαναληφθεί.

 
Ας δούμε τις επιδόσεις όλων των εργοστασιακών ομάδων στην Ιταλική πίστα μέχρι τώρα:
 
 
  • Η ομάδα της Aprilia έχει κερδίσει έξι φορές στο Misano με τρείς διπλές νίκες, η πρώτη ήταν το 2000 με τον Troy Corser και στη συνέχεια το 2010 και 1012 με τον Max Biaggi. Από τότε έχει πετύχει τρείς τρίτες θέσεις και μία πέμπτη πέρυσι.
 
  • Το 2010, μοτοσυκλέτα της BMW σημείωσε την πρώτη pole position της εταιρείας στο Πρωτάθλημα Superbike, στα χέρια του Troy Corser. Το 2010 και το 2012, έχει σημειώσει δύο τρίτες θέσεις με τους Troy Corser και Leon Haslam αντίστοιχα.
 
  • Η Ducati έχει κυριαρχήσει στον εντός έδρας αγώνας του Misano, σημειώνοντας 28 νίκες, 11 pole position και 76 βάθρα. Την τελευταία της νίκη πήρε το 2011, ενώ πέρυσι, ο Davide Giugliano ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο δεύτερο σκέλος του αγώνα.
 
  • Η Honda έχει κερδίσει 4 φορές στο Misano, με την τελευταία νίκη να σημειώνει ο Rea το 2009. Συνολικά έχει πετύχει 17 βάθρα με τελευταίο την 3η θέση που σημείωσε πέρυσι ο Van der Mark στο πρώτο σκέλος.
 
  • Η Kawasaki έχει 6 συνεχόμενες φορές στους τελευταίους αγώνες και μάλιστα με διπλές νίκες σε 5 από αυτούς με τους Sykes και Baz. Ο Tom Sykes ήταν κάτοχος της pole position 5 χρονιές συνεχόμενα, από το 2011 μέχρι και το 2016. Νούμερο ρεκόρ που κατέχει μόνο η Kawasaki.
 
  • Η Yamaha έχει σημειώσει δύο νίκες στην πίστα του Misano, το 2006 με τον Andrew Pitt και το 2009 με τον Ben Spies. Το 2011, ο Marco Melandri ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου, ενώ την περσινή χρονιά ο Sylvain Guintoli δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 7η θέση.
 
 
  • Για την MV Agusta, το καλύτερο αποτέλεσμα σημείωσε πέρυσι ο Leon Camier με μια 8η θέση στο πρώτο σκέλος του αγώνα.

 

SUPERBIKE - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ