Πολλές οι αντιδράσεις για την πίστα του Texas

Πολλές οι αντιδράσεις από τους αναβάτες των MotoGP, που αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα με τα σαμαράκια στην πίστα του COTA. Δείτε τι είπαν.

Από πέρσι, το πρόβλημα με τις κακοτεχνίες στην πίστα του Circuit of the Americas  ήταν ορατό, φέτος όμως ξέφυγε από τα αποδεκτά όρια, σύμφωνα με πολλούς αναβάτες των GP. Πράγματι, οι αθλητές μίλησαν επί του θέματος σχολιάζοντας την άμεση ανάγκη να γίνει κάτι, μιας και η πίστα είναι πλέον επικίνδυνη σε πολλά σημεία της.

Ο «τέως» βασιλιάς Marc Marquez,  ο οποίος δεν κατηγόρησε τα σαμαράκια για την πτώση του, δεν άφησε το θέμα ασχολίαστο: «Υπάρχουν 3 σημεία που είναι πολύ κρίσιμα: Η στροφή 2, μεταξύ της 9 και της 10 που υπάρχει μεγάλο σαμαράκι στο kerb, και η πίσω ευθεία. Αυτά τα σημεία πρέπει να επισκευαστούν του χρόνου»

Η στροφή 2 εμφανίζεται ως το πιο επικίνδυνο σημείο της πίστας, καθώς και ο Alex Rins την σχολίασε αρνητικά: «Υπέφερα πολύ στην 2, εξαρτάται και από την γραμμή. Αλλά κυρίως προς το τέλος του αγώνα, όταν πέρναγα πάνω από τα σαμαράκια ένιωθα να χάνω λίγο το μπροστινό. Αυτό αρχίζει και γίνεται επικίνδυνο» είπε ο νικητής του αγώνα.

Ο Valentino Rossi με την σειρά του κριτίκαρε σφοδρά την κατάσταση της πίστας, τονίζοντας το πόσο καλή είναι η χάραξή της, σε αντίθεση με την άσφαλτο: «Είναι κρίμα γιατί η πίστα είναι φανταστική, η χάραξή της είναι θαυμάσια, αλλά όσον αφορά τα σαμαράκια είναι η χειρότερη πίστα του ημερολογίου. Μιλήσαμε στην επιτροπή ασφαλείας, αλλά δεν είναι εύκολο θέμα»

Πρόκειται για ένα θέμα που προκαλεί πολλή σκέψη, ιδίως αν σκεφτεί κανείς ότι η πίστα είναι μόλις 7 χρονών! Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στις συνεντεύξεις τύπου για τον αγώνα, η πιθανότητα πλήρους ασφαλτόστρωσης εκ νέου… «δεν παίζει». Ας ελπίσουμε ότι το ζήτημα θα λυθεί.