Νέο καθεστώς λειτουργίας για τον σουηδικό κολοσσό των αναρτήσεων...

Πουλήθηκε η Ohlins

Ποιο είναι το νέο καθεστώς ιδιοκτησίας, για την κορυφαία Σουηδική μάρκα αναρτήσεων; Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις.

Ένα σημαντικό νέο είδε το φως της δημοσιότητας, όσον αφορά την πιο business πλευρά του μοτοσυκλετιστικού χώρου. Πιο συγκεκριμένα, η σουηδική Ohlins, η κορυφαία κατά κοινή ομολογία μάρκα αναρτήσεων, πωλήθηκε στην αμερικανική Tenneco, έναντι 160 εκατομμυρίων δολαρίων. Με την αγοραπωλησία αυτή η Tenneco αποκτά το πλειοψηφικό πακέτο, με τις υπόλοιπες μετοχές να παραμένουν στον ιδρυτή της, Kenth Ohlin.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι η κίνηση δεν έχει χαρακτήρα «σωτηρίας» της Ohlins από κλείσιμο ή οικονομική ύφεση, αλλά πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση από την Tenneco, που επιθυμεί να αποκτήσει τεχνογνωσία στον τομέα των ηλεκτρονικών αναρτήσεων. Μάλιστα, το γεγονός αυτό τονίζεται από τα χρήματα που κλήθηκε η Tenneco να καταβάλλει στην Ohlins, τα οποία ξεπερνούν τα κέρδη της σουηδικής εταιρείας κατά 30 εκατομμύρια δολάρια –πρόκειται για μια πολύ ασυνήθιστη κίνηση, στις αγοραπωλησίες εταιρειών.

Όπως δηλώνει ο Brian Kesseler, διευθύνων σύμβουλος της Tenneco, με την συμφωνία αυτή «η Ohlins θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε γρήγορα τα προϊόντα μας για τους τωρινούς και μελλοντικούς πελάτες μας και θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς». Πρόκειται λοιπόν για μια συμφωνία υψηλού επιπέδου, οπότε μην… τρομάξετε ότι τα αγαπημένα μας «χρυσαφικά» πάνε για κλείσιμο ή αλλάζουν τελείως προσανατολισμό…