Στην διάρκεια ζωής του πίσω ελαστικού επικεντρώθηκαν οι δοκιμές της Yamaha

Προσπάθεια ανάκαμψης

Σύμφωνα με τη Yamaha, η αιτία της μέτριας εμφάνισης των αναβατών της στον αγώνα της Τσεχίας, ήταν η φθορά του πίσω ελαστικού. Την Κυριακή η ομάδα βρέθηκε στη πίστα του Misano και έκανε δοκιμές με στόχο να βρει λύση στο θέμα.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Η έκτη θέση του Maverick Vinales και η έβδομη του Valentino Rossi  στον τελευταίο αγώνα στο Brno, σίγουρα δεν ικανοποίησαν την ομάδα της Yamaha. Οι δυο αναβάτες δεν μπόρεσαν να πιέσουν για κάτι καλύτερο λόγω της υπέρμετρης φθοράς των πίσω ελαστικών τους. Στόχος, λοιπόν, στις δοκιμές της Κυριακής ήταν να βρουν έναν τρόπο αυξήσουν τη διάρκεια ζωής του ελαστικού. Οι δυο αναβάτες συμπλήρωσαν πάνω από 90 γύρους ο καθένας, δεν έχουμε, όμως, εικόνα του τι χρόνους έγραψαν κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Εκπρόσωπος της Yahama, πάντως, χαρακτήρισε την ημέρα παραγωγική παρά τη βροχή που έπεσε το πρωί στην πίστα.

Στο Misano, επίσης, βρέθηκε την Κυριακή και η τριάδα των αναβατών της Honda, Marc Marquez, Dani Pedrosa και Cal Crutchlow, χωρίς όμως να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με το τι δοκιμάστηκε. Εχθές, ήταν η σειρά των Ducati, Aprilia και KTM να κάνουν τις δικές τους δοκιμές, με τον Michele Pirro να δοκιμάζει για λογαριασμό της Ducati τα δυο αεροδυναμικά φαίρινγκ που είχαμε δει στο Brno. Σήμερα, οι εργοστασιακοί αναβάτες της ομάδας, Jorge Lorenzo και Andrea Dovizioso, θα κάνουν δοκιμές για να προετοιμαστούν για τον αγώνα του Silverstone που ακολουθεί.