Δεν χρειάζεται να καταφύγετε σε ακραίες λύσεις για να προστατέψετε τη μοτοσυκλέτα σας.

Προστάτεψε τη μοτοσυκλέτα σου από κλοπή

Ο φόβος της κλοπής είναι ένας από τους λόγους που πολλοί αποφεύγουν να αγοράσουν μοτοσυκλέτα. Οι έμποροι υποστηρίζουν ότι οι πωλήσεις θα μπορούσαν να είναι τουλάχιστον τριπλάσιες, αν δεν υπήρχαν τόσα κρούσματα κλοπής.

Γενικά, η καλύτερη ασφάλεια και το καλύτερο αντικλεπτικό μοτοσυκλέτας, είναι οποιοδήποτε αντικλεπτικό θα κάνει τον επίδοξο κλέφτη να σκεφτεί καλά τον επιπλέον χρόνο που θα χρειαστεί να αφιερώσει για να πετύχει το σκοπό του και να απομακρύνει τη μηχανή, αφού θα χρειαστεί να απομονώσει τα αντικλεπτικά πρώτα. Οπότε ότι παραπάνω μπορούμε να έχουμε, χωρίς να μας τρώνε πολύ χρόνο όταν θέλουμε να τα αφαιρέσουμε για να ξεκινήσουμε, είναι καλό.

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, όσο περισσότερα συστήματα που ακινητοποιούν τη μηχανή έχετε, π.χ. κλειδαριές, κλειδαριές δίσκων και αγκυρώσεις εδάφους, τόσο πιο πιθανό είναι να αφήσουν τη μηχανή για μια άλλη, λιγότερο προστατευμένη. Βέβαια, αντί για πολλά μπορείτε να έχετε ένα και μόνο ποιοτικό και πιστοποιημένο αντικλεπτικό που παρέχει μεγαλύτερη προστασία, ακόμα και στις πιο επιθετικές προσπάθειες παραβίασης.

Αρχικά, μπορείτε να αγοράσετε μια αντικλεπτική αλυσίδα με κλειδαριά πάχους τουλάχιστον 16 mm, ένα φτηνό αντικλεπτικό που όμως στέλνει τον κλέφτη στη διπλανή μοτοσυκλέτα αν δεν έχει κάτι καλύτερο που θα τον αποθαρρύνει, ώστε να αποφύγει τη μανούβρα. Εναλλακτικά, επίσης με πολύ χαμηλό κόστος μπορείτε να δείτε και την περίπτωση μιας κλειδαριάς δίσκου, ή να τα συνδυάσετε και τα δύο για πρόσθετη ασφάλεια. Και τα δύο, είναι αντικλεπτικά αξεσουάρ που θα σας φανούν χρήσιμα για να ασφαλίζετε τη μηχανή σας στη δουλειά ή στις βόλτες εκτός σπιτιού.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη σχολή, που λέει "κλέβω ότι βλέπω", οπότε μια κουκούλα μοτοσυκλέτας ίσως είναι μια πολύ καλή ιδέα, αφού τα αδιάκριτα βλέμματα δε θα έχουν ιδέα τι βρίσκεται από κάτω. Περιμένετε μέχρι να κρυώσει η μοτοσυκλέτα, πριν βάλετε την κουκούλα.

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα είναι η στάθμευση εκτός γκαράζ. Η χρήση ενός συναγερμού ή κλειδαριάς με συναγερμό, θα στρέψει την προσοχή στη μοτοσυκλέτα σας και πολύ πιθανών να αποτρέψει τον κλέφτη από το να συνεχίσει την προσπάθειά του. Πολλοί συναγερμοί διαθέτουν επίσης ακινητοποιητές, για να σταματήσουν το κλέψιμο της μοτοσυκλέτας σας.

Τέλος, τα trackers διατίθενται πλέον και στην ελληνική αγορά και προσφέρουν μια επιπλέον γραμμή άμυνας. Πέρα από το κόστος, κάνουν εξαιρετική δουλειά, αλλά να προσέχετε τις συνεχιζόμενες χρεώσεις υπηρεσιών και ετοιμαστείτε για ατελείωτα μηνύματα, αν μετακινήσετε τη μηχανή χωρίς το κλειδί στην ανάφλεξη.

Δείτε ακόμη πολλές χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε εύκολη και ασφαλή τη συμβίωση με τη μοτοσυκλέτα σας από την toofast.gr