net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Επιτυχημένο το τεστ στη Βαρκελώνη

Προχωρά η εξέλιξη της Aprilia

Μετά το Γαλλικό GP, η εργοστασιακή ομάδα της Aprilia βρέθηκε στη Βαρκελώνη για ένα διήμερο τεστ, ώστε να προετοιμαστεί για τον αγώνα που θα ακολουθήσει αργότερα εκεί και να δοκιμάσει τη νέα διάταξη της πίστας.

 
Οι δύο αναβάτες, Aleix Espargaro και Sam Lowes, συνεχίζουν την εξέλιξη της 2017 RS-GP και η Aprilia έμεινε ευχαριστημένη από την απόδοση του seamless κιβωτίου που δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στο τεστ. Ενας άλλος τομέας στον οποίο έγινε δουλειά ήταν αυτός των ηλεκτρoνικών και συγκεκριμένα της ρύθμισής τους σύμφωνα με το νέο, πιο μαλακό εμπρός ελαστικό της Michelin. Ο Espargaro είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει και το νέο αεροδυναμικό φαίρινγκ που ήδη χρησιμοποιεί ο Lowes.

Τις δύο ημέρες των δοκιμών ο Espargaro συμπλήρωσε 83 γύρους, με ταχύτερο χρόνο: 1:44.852, ενώ ο Lowes 119, με ταχύτερο 1:46.298. Και οι δύο αναβάτες έμειναν ικανοποιημένοι απο τις δοκιμές, όπως φαίνεται και απο τις δηλώσεις τους.

Aleix Espargaro: “Αυτές οι δύο μέρες δοκιμών ήταν πολύ σημαντικές, καθώς θα έχουμε αγώνα εδώ σε δυο εβδομάδες. Στην αρχή δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ στην καινούργια χάραξη της πίστας, αλλά συνολικά κάναμε καλή δουλειά με την RS-GP. Ξεκινήσαμε με δυσκολία κατά το φρενάρισμα, όμως τη δεύτερη μέρα βελτιωθήκαμε σημαντικά. Νοιώθω καλά. Το γυρολόγιό μας ήταν καλό, ιδιαίτερα μετά τη ρύθμιση των ηλεκτρονικών. Ανυπομονώ να επιστρέψω εδώ για τον αγώνα.”

Sam Lowes: “Οι δύο τελευταίες ημέρες ήταν ένα πραγματικό τεστ για εμένα, δοκιμάσαμε πολλά πράγματα στη μοτοσυκλέτα και βρήκαμε μια σωστή πορεία για να συνεχίσουμε την εξέλιξη. Είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, δεν είχαμε δοκιμάσει ποτέ να πιέσουμε για ταχύτερο γύρο, χρησιμοποιόντας μαλακό ελαστικό και καταφέραμε να βελτιώσουμε τον ρυθμό μας, παρ’ολο που δοκιμάζαμε διάφορα ταυτόχρονα. Περιμένω τον αγώνα στο Mugello, που είναι ο εντός έδρας για εμάς και μάλιστα σε μια απο τις αγαπημένες μου πίστες.”

 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ