Πρώτη φετινή νίκη Vinales

Ο Vinales χάρισε στον εαυτό του και την Yamaha την πρώτη νίκη για φέτος. Διαβάστε αναλυτικά τι έγινε στον αγώνα του Assen...

Εξαιρετική εκκίνηση έκαναν οι δυο αναβάτες της Suzuki, με τον Alex Rins να στρίβει πρώτος και να τον ακολουθεί ο Joan Mir, όμως η χαρά στα paddock της ομάδας δεν κράτησε πολύ, καθώς λίγους γύρους αργότερα, ο Rins είχε πτώση στη στροφή 9. Λίγο αργότερα, ένα λάθος του Mir επέτρεψε στον Quartararo να περάσει στην πρώτη θέση, ενώ πίσω του ήταν οι Vinales και Marquez. Ένα μικρό λάθος του Vinales τον έκανε να ανοίξει τη γραμμή του και επέτρεψε, στον Marquez να περάσει στη δεύτερη θέση, ο οποίος βρήκε έτσι την ευκαιρία να ασκήσει πίεση στον Quartararo.

Ο Γάλλος αναβάτης φαινόταν να δυσκολεύεται με τη Yamaha του να παρουσιάζει έντονα κουνήματα στις ευθείες. Τελικά, ο Marquez κατάφερε να περάσει στην κορυφή στην στροφή 6, αλλά στην πρώτη στροφή του επόμενου γύρου, έκανε λάθος και ο Quartararo βρέθηκε ξανά πρώτος. Ο Vinales ήταν συνεχώς κολλημένος στον πίσω τροχό του Marquez, αλλά δεν μπορούσε να βρει τρόπο να περάσει. Τα κατάφερε όμως μετά από ένα λάθος του αναβάτη της Honda. Ένα ακόμα βίαιο κούνημα της Yamaha του Quartararo επέτρεψε στον Vinales να περάσει στην πρώτη θέση, ενώ λίγο αργότερα ο Γάλλος βρέθηκε πίσω και από τον Marquez, χωρίς να μπορεί πλέον να ακολουθήσει τον ρυθμό των δυο πρώτων.

Ο Marquez εκμεταλλεύτηκε ένα ακόμα λάθος του Vinales και πέρασε ξανά στην κορυφή, αλλά δεν έμεινε εκεί για πολύ, καθώς με μια εντυπωσιακή προσπέραση στη στροφή 13, ο Vinales ανέκτησε τη θέση του. Στη συνέχεια, ο αναβάτης της Yamaha κατάφερε να δημιουργήσει και να διατηρήσει για μερικούς γύρους μια διαφορά μισού δευτερολέπτου, ενώ με τρία λεπτά να απομένουν μέχρι τη λήξη του αγώνα, η διαφορά είχε ξεπεράσει το ένα δευτερόλεπτο και ο Marquez αδυνατούσε να τη μειώσει.

Τελικά, ο Vinales πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού χαρίζοντας στον ίδιο και τη Yamaha την πρώτη νίκη για φέτος, ενώ 4,8 δευτερόλεπτα αργότερα τερμάτισε ο Marquez. Ο Quartararo κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση και να ανέβει στο βάθρο με τον Andea Dovizioso να βρίσκεται πίσω του. Οι Franco Morbidelli και Danilo Petrucci συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα. Ο Valentino Rossi ενεπλάκη σε ατύχημα με τον Nakagami, με τον Ιάπωνα αναβάτη να μεταφέρεται στο ιατρικό κέντρο της πίστας.

Μείνετε συντονισμένοι καθώς την επόμενη εβδομάδα το πρωτάθλημα των MotoGP συνεχίζεται στην Γερμανία.

Αποτελέσματα αγώνα:

1 Maverick Viñales Yamaha   -
2 Marc Marquez Honda   4.854
3 Fabio Quartararo Yamaha   9.738
4 Andrea Dovizioso Ducati   14.147
5 Franco Morbidelli Yamaha   14.467
6 Danilo Petrucci Ducati   14.794
7 Cal Crutchlow Honda   18.361
8 Joan Mir Suzuki   24.268
9 Jack Miller Ducati   26.496
10 Andrea Iannone Aprilia   26.997
11 Pol Espargaro KTM   28.732
12 Aleix Espargaro Aprilia   34.095
13 Miguel Oliveira KTM   34.181
14 Francesco Bagnaia Ducati   34.249
15 Hafizh Syahrin KTM   34.494
16 Tito Rabat Ducati   48.357
17 Karel Abraham Ducati   44.509

Δεν τερμάτισαν:

  Johann Zarco KTM  
  Takaaki Nakagami Honda    
  Valentino Rossi Yamaha    
  Alex Rins Suzuki