Ο Alberto Puig

Puig: Αυτό είναι το πρόβλημα του Lorenzo

Χωρίς δισταγμούς, ο επικεφαλής της ομάδας της Honda, Alberto Puig, κάνει το δικό του σχόλιο για την κατάσταση του Jorge Lorenzo, ενώ μιλά και για τα σενάρια της «επόμενης μέρας». Τι είπε;

Ο Alberto Puig είναι γνωστό ότι δεν μασάει τα λόγια του, σε επίπεδο… παρεξήγησης. Αυτή την φορά, ο Ισπανός επικεφαλής μιλά για τον Jorge Lorenzo, δίνοντας την δική του εξήγηση για την απόδοση του «99», ο οποίος επέστρεψε στο Silverstone μετά από την απώλεια 4 αγώνων λόγω τραυματισμών.

Ο Puig δήλωσε συγκεκριμένα, για το ποιο είναι το πρόβλημα του Lorenzo κατά την δική του γνώμη: «Δεν νομίζω ότι το θέμα του είναι η τεχνική, αλλά το θάρρος και η προθυμία του. Θα θέλαμε να τον δούμε τόσο γρήγορο όσο ήταν και στην Yamaha, θα ήταν ένα όνειρο.»

Ο Puig μίλησε σχετικά με τα σενάρια της πρόωρης αποχώρησης του Jorge Lorenzo από την ομάδα του, λέγοντας ποια θα ήταν η αμέσως επόμενη εξέλιξη: «Αν αποφάσιζε να σπάσει το συμβόλαιό για τον δεύτερο χρόνο, κάτι που δεν θέλουμε, αυτή την στιγμή η Honda δεν είναι έτοιμη να τον αντικαταστήσει. Δεν το έχουμε σκεφτεί. Αλλά αν γινόταν έτσι, θα αντιδρούσαμε και θα ψάχναμε για μια επιλογή, ακόμη και αν δεν ήταν η καλύτερη δυνατή»

Τέλος, ο Puig μίλησε για τις σύντομες επαφές που η Honda είχε με τον Johann Zarco, πριν ο Γάλλος ανακοινώσει την υπογραφή του με την KTM: «Του είχαμε προσφέρει θέση, αλλά την αρνήθηκε. Μετά από όλα αυτά, ήρθε σε εμάς και μας ζήτησε συγγνώμη, ενώ απέλυσε τον ατζέντη του που δεν με πληροφόρησε για τίποτα. Με αυτή την έννοια, ήταν τζέντλεμαν και όλα είναι ξεκάθαρα μεταξύ μας. Αλλά δεν τον σκεφτόμαστε τώρα, γιατί ο αναβάτης μας είναι ο Lorenzo».