RMK E2: Δέχεται προπαραγγελίες

Τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν από τώρα, την επόμενη ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα τους, δίνει σε αναβάτες η RMK. Δείτε τι ακριβώς κάνει…

Μιας λοιπόν και η κύρια επικαιρότητα αυτών των ημερών έχει να κάνει με ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα, γιατί να μην δούμε και κάτι ακόμα; Πιο συγκεκριμένα, αφορά την RMK, μια από τις πολλές startup εταιρείες που εμφανίστηκαν και θέλουν να ενασχοληθούν με την ηλεκτροκίνηση. Η Σουηδική εταιρεία, λοιπόν, ανακοίνωσε ότι δέχεται πλέον παραγγελίες, για την E2, που θα παρουσιαστεί… κάποια στιγμή, στο μέλλον.

Μέσω της επίσκεψης σε μια ειδική ιστοσελίδα, που μπορείτε να την βρείτε εδώ, ο αναβάτης μπορεί να κλείσει την νέα του μοτοσυκλέτα, κάνοντας μια κατάθεση 2.000 ευρώ. Η RMK εξηγεί μάλιστα την διαδικασία, αναφέροντας ότι οι μοτοσυκλέτες θα μπουν στην παραγωγή στο τέλος του 2019, ενώ μόλις ολοκληρωθούν θα ξεκινήσει η διανομή τους στους πρώτους πελάτες. Η μοτοσυκλέτα θα μπει στην παραγωγή μεγάλης κλίμακας, όταν «λάβει την έγκριση τύπου, από την Ε.Ε.» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Κάτι που απουσιάζει… ηχηρά από την ιστοσελίδα προπαραγγελίας της μοτοσυκλέτας είναι η τελική της τιμή, η οποία εκτιμάται ότι θα αγγίξει περί τα 24.900 ευρώ, ολοκληρωμένη. Και για να θυμηθούμε και κάποια τεχνικά δεδομένα, η RMK θα είναι μια νεωτεριστική ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, καθώς το μοτέρ θα βρίσκεται ενσωματωμένο στον πίσω τροχό. Η ισχύς και η ροπή της ανακοινώνονται στους 67 ίππους και τα 32 kgm ροπής, ενώ στην θέση του ρεζερβουάρ καυσίμου θα υπάρχει μια μεγάλη οθόνη πολλαπλών ενδείξεων, στα πρότυπα των Tesla αυτοκινήτων.

Για να δούμε λοιπόν… Πιστεύετε ότι το project θα φανεί καρποφόρο ή θα ναυαγήσει; Αν μη τι άλλο, το σύστημα των προπαραγγελιών και του crowd funding δεν εμπνέει και τόση εμπιστοσύνη… Μόνο ο χρόνος θα δείξει, λοιπόν.