Ο Randy Mamola

Στιγμιότυπο του Mamola εν δράσει, από φωτογραφίες αρχείου

Randy Mamola: Μπαίνει στο Hall of Fame

Μεταξύ των θρύλων των αγώνων μοτοσυκλέτας θα συγκαταλέγεται και επίσημα ο Randy Mamola, που μεσουρανούσε στους αγώνες μέχρι το 1992.

Ο Αμερικανός Randy Mamola θα είναι το επόμενο μέλος του Moto GP Hall of fame, όπως επίσημα ανακοινώνεται. Ο 58χρονος αναβάτης θα βραβευθεί σε μια ειδική τελετή, που θα γίνει στην πίστα του Austin, Texas στο φετινό αγωνιστικό τριήμερο.

Ο Mamola θα είναι ο πρώτος αναβάτης που μπαίνει στο Hall of Fame του Moto GP, χωρίς να έχει καταφέρει να κατακτήσει τίτλο. Ωστόσο, οι επιτυχίες του είναι σημαντικές, καθώς ο Αμερικανός έχει στο ενεργητικό του 13 νίκες και 4 πλασαρίσματα στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης. Η καριέρα του Mamola στους αγώνες είχε διάρκεια 15 ετών, από το 1979 μέχρι το 1992, ενώ από τότε αναμειγνύεται ενεργά στο χώρο των αγώνων μέχρι σήμερα.

Ο Mamola δήλωσε για το γεγονός: «Δεν το περίμενα, αλλά ήταν μια πολύ ευχάριση έκπληξη για να ξεκινήσω την μέρα μου, όταν δέχθηκα το τηλεφώνημα! Όταν το ανακοίνωσα στη γυναίκα και το γιο μου, όπως φαντάζεστε δέχθηκα τεράστια συγχαρητήρια, αλλά μετά μου είπαν ότι… πλέον πρέπει να ζουν μαζί με ένα θρύλο!»

«Τα Moto GP είναι η ζωή μου και βρίσκομαι στα paddocks εδώ και 39 χρόνια. Έχω δει τόσα πολλά πράγματα από τότε που ξεκίνησα στα 19 μου και είναι τιμή και προνόμιό μου, να συμπεριλαμβάνομαι σε μια τόσο ελίτ ομάδα από αναβάτες»