net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ξεκίνησε ως χώρος εκπαίδευσης οδηγών

Ραντεβού στη Γερμανία

Αμέσως μετά τον αγώνα της Ολλανδίας, ομάδες και αναβάτες πηγαίνουν στο Sachsenring της Γερμανίας για τον 9ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP

 
Η Γερμανική πίστα κατασκευάστηκε το 1996 και λειτουργούσε, κυρίως, ως χώρος εκπαίδευσης οδηγών. Φιλοξένησε αγώνα MotoGP για πρώτη φορά, το 1998, ενώ το 2001 άλλαξε η σχεδίασή της σε μεγάλο βαθμό. Χαρακτηρίζεται, από τον μεγάλο αριθμό πολύ κλειστών στροφών και για τον λόγο αυτό είναι μια από τις πιο αργές πίστες στο καλεντάρι.

Το συνολικό μήκος της είναι 3.7 χιλιόμετρα κι έχει 10 αριστερές και μόλις, 3 δεξιές στροφές. Το πλάτος είναι 12 μέτρα με το μήκος της ευθείας εκκίνησης – τερματισμού να είναι 700 μέτρα. Οι αναβάτες των MotoGP καλούνται να συμπληρώσουν 30 γύρους, διανύοντας συνολικά 110.1 χιλιόμετρα.

Ο Marc Marquez διατηρεί, από το 2015, τόσο το ρεκόρ ταχύτερου γύρου, με χρόνο 1`20.336, όσο και το ρεκόρ πίστας, με χρόνο 1`21.530., ενώ ήταν και ο περσινός νικητής του αγώνα.

Είναι μια πίστα – πρόκληση για μηχανικούς και αναβάτες, που πάντα προσφέρει πλούσιο θέμα. Μένει να δούμε ποιος θα είναι ο κυρίαρχος αυτή τη φορά.

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ