Κατασκευάστηκε μέσα σε επτά μήνες

Ραντεβού στο Portimao

Στην πίστα του Portimao στην Πορτογαλία θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο ο 10ος γύρος του παγκόσμιου πρωταθλήματος Superbikes.

Οι αναβάτες και οι ομάδες του WSBK θα αναμετρηθούν στη Πορτογαλία και συγκεκριμένα στην πίστα του Portimao για τον 10ο γύρο του πρωταθλήματος. Η συγκεκριμένη πίστα έχει να φιλοξενήσει αγώνα των Superbikes από το 2014, με τη νίκη να αποτελεί βρετανική υπόθεση, αφού το πρώτο σκέλος του αγώνα είχε κερδίσει ο Tom Sykes, ενώ το δεύτερο ο συμπατριώτης του Jonathan Rea. Φέτος οι δυο αναβάτες βρίσκονται κάτω από τη στέγη της εργοστασιακής ομάδας της Kawasaki και μάχονται για τη διεκδίκηση του τίτλου, αφού ο Rea βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τον Sykes να βρίσκεται πίσω του έχοντας διαφορά 70 βαθμών.

Η κατασκευή της πορτογαλικής πίστας ολοκληρώθηκε το 2008 μετά από μόλις επτά μήνες εργασιών. Ήταν ένας αγώνας δρόμου προκειμένου να είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τον εναρκτήριο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Superbikes εκείνη τη χρονιά. Έχει συνολικό μήκος 4,59 χιλιόμετρα και 15 στροφές από τις οποίες οι 9 είναι δεξιές και οι 6 αριστερές, ενώ στις εγκαταστάσεις της περιλαμβάνονται πίστα καρτ, χωμάτινη πίστα, τεχνολογικό πάρκο, αθλητικό κέντρο, ξενοδοχείο και συγκρότημα κατοικιών.

Μένει να δούμε αν η κυριαρχία της Kawasaki θα συνεχιστεί ή αν η Ducati θα μπορέσει να αντεπιτεθεί, ενώ ο άστατος καιρός μπορεί να παίξει και εδώ τον ρόλο του.