Κατεβαίνει...εθνική ο Scott Redding, με νέα συμφωνία για τα BSB.

Redding: Μετακινείται στα BSB

Τέλος το Moto GP για τον Βρετανό Redding, αφού του χρόνου θα αγωνίζεται στο εθνικό του πρωτάθλημα. Δείτε περισσότερα…

Με την ομάδα της Aprilia να κάνει σαφές ότι δεν προτίθεται να συνεχίσει την συνεργασία της με τον Scott Redding το 2019, φήμες για μετακίνηση του Βρετανού στα WSB ή στα BSB κυκλοφορούσαν για αρκετό καιρό. Τώρα λαμβάνουν και επισήμως τέλος: Ο 25χρονος Αγγλος αναβάτης, υπέγραψε συμβόλαιο με την Be Wiser Ducati στα British Superbikes για το 2019.

Ο Redding είχε αναζητήσει θέση στο grid των Moto2 αλλά και στα World Superbikes για του χρόνου, ωστόσο φάνηκες πως αυτό δεν ήταν δυνατόν και έτσι ο Αγγλος θα τρέχει στο «εθνικό» του πρωτάθλημα.

Σχετικά με την μεταγραφή του, ο Redding δήλωσε: «Προφανώς ο πρώτος μου στόχος ήταν να προσπαθήσω να μείνω στα Moto GP, το οποίο δεν κατέστη δυνατό. Μετά ερευνήσαμε την Moto2 αλλά ήταν επίσης δύσκολο. Όταν ήρθε η πρόταση από την PBM ήταν αρκετά ενδιαφέρον για μένα. Χρειάστηκα πολύ χρόνο για να το σκεφτώ και να καταλάβω σε ποια κατεύθυνση ήθελα να πάει η καριέρα μου»

Ο Redding είχε στο παρελθόν εκφράσει ανησυχίες για την ασφάλεια στις Βρετανικές πίστες, κάτι που τον απέτρεπε από την συμμετοχή στα BSB. Ωστόσο, φαίνεται πως έχει αλλάξει γνώμη, χωρίς μάλιστα να… προσέξει την γλώσσα του στις δηλώσεις! Είπε συγκεκριμένα: «Δεν θα πω ψέματα, όταν αναφέρθηκαν τα BSB για πρώτη φορά ανησυχούσα για την ασφάλεια. Έπαιξε πολύ στο μυαλό μου, αλλά στο τέλος της ημέρας σκέφτηκα, γ… το, και τα άλλα παιδιά το κάνουν, δεν γίνεται να είναι τόσο άσχημα.» !!