"Η μοτοσυκλέτα δεν κάνει αυτά που περιμένεις"

Περίμενα η Aprilia να είναι πιο εύκολη

Ο Scott Redding περίμενε ότι η μοτοσυκλέτα της Aprilia θα ήταν πιο εύκολη στην οδήγηση απο τη Ducati, όμως τη χαρακτήρισε «πολύ απαιτητική»

Το 2018 θα είναι η πέμπτη χρονιά στα MotoGP για τον Redding και θα μετακομίσει στην Aprilia αντικαθιστώντας τον Sam Lowes. Στις δυο ημέρες δοκιμών δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από τη 19η θέση, ενώ ήταν 1,3 δευτερόλεπτα πιο αργός από νέο του teammate Aleix Espargaro. Ο 24χρονος μόλις ξεκίνησε να μαθαίνει την καινούργια του μοτοσυκλέτα και τη χαρακτήρησε πολύ απαιτητική.

Σύμφωνα με δηλώσεις του: «Πρέπει να ομολογήσω οτι η Aprilia είναι διαφορετική, την περίμενα λίγο πιο εύκολη από τη Ducati. Δεν ήταν πιο δύσκολη, αλλά η συμπεριφορά του κινητήρα και του πλαισίου ήταν αρκετά διαφορετική. Η μοτοσυκλέτα δεν κάνει αυτά που περιμένεις και πρέπει να είσαι πολύ επιθετικός στα φρένα. Προσπαθούσα να την οδηγήσω όπως πρέπει αλλά το επίπεδό μου ήταν πιο χαμηλό από αυτό του Aleix. Υπάρχει τρόπος να την οδηγήσεις γρήγορα κι εκείνος τον έχει βρει, απλά είναι πολύ απαιτητική από τον αναβάτη. Το δυσκολότερο για εμένα είναι η απόκριση του γκαζιού, ο κινητήρας είναι πολύ θυμωμένος. Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά με τα ηλεκτρονικά και το πλαίσιο για να βοηθήσουν, αλλά ο κινητήρας δεν δίνει την πληροφόρηση και την αίσθηση που χρειάζεται ο αναβάτης. Γίνεται δουλειά, αλλά θα μπορούσε να ήταν καλύτερα. Ήταν αρκετά διαφορετικός. Δεν έχει τόσο έντονο φρένο κινητήρα σε σχέση με αυτό που είχα συνηθίσει, αλλά η μοτοσυκλέτα φρενάρει και στρίβει καλά, οπότε μένει να καταλάβω πώς θα την κάνω να δουλέψει