O Cecil Myers επί το έργον

Ρεκόρ σούζας με Indian FTR1200

Την ταχύτερη σούζα στην ιστορία των δικύλινδρων παραγωγής πραγματοποίησε αναβάτης οδηγώντας μια Indian FTR1200 σε αντίστοιχο event. Πόσα χλμ/ώρα λέτε ότι άγγιξε στον ένα τροχό;

Η Indian FTR1200 μπορεί να παρουσιάστηκε πέρσι, ωστόσο έχει ήδη κερδίσει τις καρδιές πολλών αναβατών, ενώ ήδη σημειώνει και τα πρώτα της ρεκόρ! Πιο συγκεκριμένα, στην York της Αγγλίας, στη συνάντηση Straightliners World Wheelie Championship, μία FTR1200 στα χέρια του Cecil «Bubba» Myers έκανε νέο ρεκόρ ταχύτητας στον ένα τροχό, στην κατηγορία V-Twin παραγωγής. 

Ο Myers οδήγησε την FTR1200 προσπαθώντας για το ρεκόρ στις 17 Αυγούστου και έγραψε όχι απλά μία, αλλά δύο κορυφαίες επιδόσεις (προσπάθεια από στάση ενός μιλίου και εν κινήσει στο τέταρτο του μιλίου) κάνοντας ταχύτητα 234 χιλιομέτρων την ώρα και τις δύο φορές! Για σκεφτείτε να βρίσκεστε στον ένα τροχό μόνο με πάνω από 200 χιλιόμετρα την ώρα…

Ο Myers, μετά την επιτυχημένη προσπάθειά του, σχολίασε την FTR1200 πλέκοντας το εγκώμιό της: «Το ζύγισμα της μοτοσυκλέτας είναι πολύ καλό, αλλά με εντυπωσίασε ο κινητήρας. Η ροπή του είναι εντυπωσιακή και μέσα σε μόνο λίγα περάσματα ένιωθα άνετα»

Ο Myers, αξίζει να σημειώσουμε, ότι έχει και άλλα ρεκόρ στο ενεργητικό του και μάλιστα έχει κατακτήσει και πρωτάθλημα… σούζας το 2018, όταν κατάφερε να μείνει «όρθιος» για ένα χιλιόμετρο στην ταχύτητα των… 331,5 χιλιομέτρων την ώρα!