Στιγμιότυπα από το Track Day της 30ης Ιουνίου

Στιγμιότυπα από το Track Day της 30ης Ιουνίου

Στιγμιότυπα από το Track Day της 30ης Ιουνίου

Στιγμιότυπα από το Track Day της 30ης Ιουνίου

Στιγμιότυπα από το Track Day της 30ης Ιουνίου

Στιγμιότυπα από το Track Day της 30ης Ιουνίου

Στιγμιότυπα από το Track Day της 30ης Ιουνίου

Στιγμιότυπα από το Track Day της 30ης Ιουνίου

Στιγμιότυπα από το Track Day της 30ης Ιουνίου

Ρεπορτάζ: Power Day Μέγαρα 30/6

Βρεθήκαμε στο Track Day της 30ης Ιουνίου στην πίστα των Μεγάρων και σας μεταφέρουμε την ατμόσφαιρα από μια «καυτή», κυριολεκτικά και μεταφορικά, μέρα στην πίστα.

Φωτογραφίες με λογότυπο: Κώστας Παπαζαχαρίου (Gus Photography)

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για τους φίλους της ταχύτητας, από μια δυνατή προπόνηση σε απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον πίστας. Ο Γιώργος Χάλαρης και το Track-day.gr είναι σπεσιαλίστες του είδους, με πολυετή εμπειρία στην διοργάνωση οργανωμένων προπονήσεων, με προτεραιότητα στην ασφάλεια και στην «απόλυτη οδηγική ευχαρίστηση», όπως λέει και το σλόγκαν τους.

Εμείς λοιπόν βρεθήκαμε στο Track Day της Κυριακής 30 Ιουνίου, στην πίστα των Μεγάρων, για να δούμε από κοντά και να πάρουμε ξανά (και φυσικά να σας δώσουμε) μια γεύση σε πρώτο πρόσωπο, το πώς είναι μια ημέρα προπόνησης στις διοργανώσεις του Γιώργου Χάλαρη και του Track-Day.gr.

Οι εγγραφές ξεκινούν νωρίς νωρίς, από τις 8. Πολυάριθμοι αναβάτες που ήρθαν για να εγγραφούν και να οργανωθούν από τους πρώτους, είναι πάντα ένδειξη ότι οι συμμετοχές θα είναι πολλές. Πράγματι αυτό και έγινε και μέχρι το μεσημέρι, μοτοσυκλέτες όλων των ειδών και των μαρκών κατέκλυζαν τα pits. Πρόκειται για μια ισχυρή ένδειξη, ότι οι αναβάτες εκτιμούν τόσο την ασφαλή προπόνηση σε ελεγχόμενο χώρο, όσο και την πολύ υψηλή ποιότητα υπηρεσιών του Track-Day.gr που κερδίζει ολοένα και περισσότερους φανατικούς φίλους.



Πριν την είσοδο του πρώτου γκρουπ στην πίστα, όλοι οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν υποχρεωτικά το σεμινάριο ασφαλείας, που παραδόθηκε από τον Γιώργο Χάλαρη, τους πλοηγούς του και τον αλυτάρχη της ημέρας, Θάνο. Στην συνεύρεση αυτή μίλησε και ο κ. Ντίνος Πετρής, υπεύθυνος ελαστικών μοτοσυκλέτας της Michelin, η οποία έδωσε το παρόν ως υποστηρικτής και πάροχος ελαστικών της διοργάνωσης.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκα σε 4 γκρουπ: Αρχάριοι, Ενδιάμεσοι, Προχωρημένοι και Αγωνιζόμενοι, διατηρώντας την τάξη και την ασφάλεια μέσα στην πίστα των Μεγάρων. Οι δύο πλοηγοί βρισκόντουσαν πάντα σε επιφυλακή στην πίστα, μπαίνοντας μαζί με τις ομάδες αρχάριων αλλά και ενδιάμεσων, έτοιμοι να απαντήσουν στις απορίες των αναβατών αλλά και να υποδείξουν tips ασφάλειας και τεχνικής οδήγησης.

Φυσικά, καμία μοτοσυκλέτα δεν μπορούσε να μπει στην πίστα, αν δεν περνούσε από τον κατάλληλο τεχνικό έλεγχο: Το team μηχανικών της διοργάνωσης τσέκαραν κάθε δίκυκλο που συμμετείχε στο Track Day, δίνοντας το ΟΚ σε όσα κρίθηκαν κατάλληλα και –πάνω από όλα- ασφαλή.

Σημαντικός παράγοντας στην ασφάλεια ενός track day είναι η άνεση και η ευεξία των συμμετεχόντων σε αυτό, που μεταφράζεται σε ασφαλή και καλή οδήγηση. Ο Γιώργος Χάλαρης το ξέρει καλά αυτό και εξασφάλισε πολλά νεράκια , φρούτα για όλους τους αναβάτες και το μεσημέρι, στο διάλειμμα, προσέφερε γεύμα σε όλους.



Η εξέλιξη της ημέρας ήταν θετική για όλους, καθώς οι αναβάτες απόλαυσαν τον καλό καιρό της Κυριακής και εναλλάσσονταν ομαλά στην πίστα ανά 20λεπτο. Η αυστηρή επίβλεψη του αλυτάρχη, των κριτών και των πλοηγών εξασφάλισαν την ασφαλή συνύπαρξη των αναβατών μέσα στην πίστα, ειδικά στα «πιο αργά» γκρουπ. Όπως πάντα, οι «γρήγοροι» των μπλε και κόκκινων γκρουπ εντυπωσίαζαν με την ταχύτητά τους, προσφέροντας ένα όμορφο θέαμα.

Το Track Day ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και έχει ανανεώσει ήδη το ραντεβού του με τους αναβάτες, στις 13 Ιουλίου για ένα απογευματινό trackday μέχρι την δύση του ηλίου. Δείτε και περισσότερα και εγγραφείτε κάνοντας κλικ εδώ.