Από αριστερά: Fernando Ruiz, Mariano Jabonero, Ignacio Egea

Repsol: Υπόδειγμα κοινωνικής εταιρικής ευαισθησίας!

Διαβάστηκε από 18788 αναγνώστες

Στην υπογραφή ενός σπουδαίου συμφώνου συνεργασίας προχώρησαν η Repsol, το ίδρυμα Repsol και ο Οργανισμός Ιβηροαμερικανικών Πολιτειών (OEI) με στόχο να δημιουργήσουν συνεργατικά projects σε 3 σημαντικούς τομείς: της εκπαίδευσης, της επιστήμης και του πολιτισμού.

Τα έργα της συνεργασίας αναμένεται να υλοποιηθούν στις χώρες όπου η Repsol και το ίδρυμά της παρίστανται. Η συμφωνία αυτή θα διευκολύνει τη συνεργασία, ενώ έχει σαν στόχο την αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι περιοχές αυτές και να προάγουν τη βιώσιμη κοινωνική ανάπτυξη. Η συνεργασία των τριών παραγόντων θα έχει αρχικά 4ετή διάρκεια και αναμένεται να δοθεί προτεραιότητα στην προώθηση της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Μέσα από  την επικοινωνία και τη γνώση για την ενέργεια καθώς και την υπεύθυνη και ορθολογική χρήση των πηγών της, θα δημιουργηθεί ένα μοντέλο ανάδειξης και στήριξης σε πεδία όπως: καινοτομία, ανάπτυξη, έρευνα και επιχειρηματικότητα για τις τοπικές κοινότητες. Στόχος είναι να ενδυναμωθεί το μήνυμα για ίσες ευκαιρίες χωρίς αποκλεισμούς κοινωνικών ομάδων (άτομα με περιορισμένες κινητικές δυνατότητες, άτομα που ζουν στα όρια της φτώχιας κ.λ.π.) και τη στήριξη της εκπαίδευσης και πνευματικής ανάπτυξης των παιδιών.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης και άλλες δράσεις που σχετίζονται με την εκπαίδευση για έναν προηγμένο κόσμο: δημιουργία συνείδησης υπεύθυνων πολιτών, την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αλληλεγγύης, τη συνύπαρξη και την ειρήνη, την ενθάρρυνση της εκπαίδευσης με βάση το διάλογο, τη διαφάνεια και τη συνεχή βελτίωση, την αύξηση της κινητικότητας στον τομέα της εκπαίδευσης και την προώθηση της επιστημονικής έρευνας. Ο στόχος είναι να ξεκινήσει η εφαρμογή της συμφωνίας το συντομότερο δυνατό. Αρκετά έργα με πεδίο εφαρμογής στο Μεξικό και άλλες χώρες, όπως η Κολομβία και το Περού, έχουν ήδη εξεταστεί και ορισμένα ενδέχεται να αρχίσουν στα τέλη του τρέχοντος έτους ή το 2019.

Η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε στο Campus της Repsol στη Μαδρίτη, στην έδρα της εταιρείας, και παραβρέθηκαν ο Mariano Jabonero, Γενικός Γραμματέας του OEI, Fernando Ruiz, Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρίας και ο Ignacio Egea, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Repsol.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Petrolmak (Επίσημος εισαγωγέας Repsol)
ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, Εχεδώρου, Θεσσαλονίκη, 57022      
Τηλ.: 2310795478 / 2310797180
www.repsol.com.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός