Ο Riddesh Vyas μπροστά στο δημιούργημά του

Ridd: Η πρώτη χειροποίητη Ινδική μοτό

Κατασκευασμένη από έναν άνθρωπο που δεν έχει καν σπουδές στην μηχανολογία! Πως σας φαίνεται το προσωπικό δημιούργημα του Riddesh Vyas;

Όταν το πάθος σου για την μοτοσυκλέτα ξεπερνά κατά πολύ τις –πιστοποιημένες- γνώσεις σου! Δείτε την μοτοσυκλέτα του Riddesh Vyas, ενός Ινδού αναβάτη ο οποίος την κατασκεύασε αποκλειστικά στο χέρι!

O Vyas δεν έχει σπουδάσει μηχανικός, αλλά έχει ένα πάθος για την μοτοσυκλέτα και την χειροποίητη κατασκευή. Η εικονιζόμενη μοτό ονομάζεται «Ridd» και είναι το πρώτο του δημιούργημα. Χρειάστηκε 8 χρόνια για να ολοκληρωθεί και, εκτός από τον κινητήρα, τις αναρτήσεις και τα ελαστικά, όλα τα υπόλοιπα μέρη της είναι χειροποίητα.

Η «Ridd» είναι μια cruiser μοτοσυκλέτα, που φέρει τετρακύλινδρο κινητήρα 1.000 κυβικών εκατοστών. Όπως βλέπετε, είναι αρκετά μεγάλη σε μέγεθος, με το μήκος της να ανέρχεται στα 2.62 μέτρα και το βάρος της στα 400 κιλά! Ωστόσο, το μοντέλο αγγίζει, σύμφωνα με τον Vyas, τα 170 χιλιόμετρα την ώρα, ένα διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο για το βάρος της.

Η μπροστινή ανάρτηση λειτουργεί με βάση ένα σύστημα οδηγούντων βραχιόνων και αμορτισέρ και όχι από το πιρούνι της, ενώ η τελική μετάδοση είναι με άξονα. Στην εμφάνιση, η μοτοσυκλέτα είναι ιδιαίτερα σκληροπυρηνική, θυμίζοντας «Mad Max»!

Ο Vyas, με την κατασκευή του, κατάφερε να μπει στο βιβλίο «Γκίνες» της Ινδίας –που ονομάζεται Limca- με την Ridd να παίρνει επίσημα τον τίτλο της πρώτης χειροποίητης μοτοσυκλέτας, στην Ινδία.