Ανταμείβεται για την καλή του απόδοση

Romano Fenati: Στη Moto2 του χρόνου

Ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές φέτος στην Moto3, ο Romano Fenati, μετακομίζει το 2018 στην Moto2 μαζί με την ομάδα του Marinelli Rivacold Snipers.

Ο Ιταλός αναβάτης βρίσκεται από το 2012 στη Moto3, έχει κερδίσει επτά φορές σε αγώνα, ενώ η καλύτερη θέση που είχε πάρει σε πρωτάθλημα, ήταν η τέταρτη το 2015. Την περσινή χρονιά ξεκίνησε με την ομάδα του Valentino Rossi, Sky Racing VR46, αλλά διώχθηκε μετά από μια διαμάχη στον αγώνα του Red Bull Ring. Φέτος, τρέχει με την ομάδα της Rivacold Snipers και μετά από μια νίκη και τέσσερις δεύτερες θέσεις, βρίσκεται στη δεύτερος στον βαθμολογικό πίνακα, πίσω από τον Joan Mir.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά με την μετάβασή του στη Moto2: «Η ιδέα ξεκίνησε ως αστείο, αλλά χάρη στον κύριο Marinelli καταφέραμε να την κάνουμε πραγματικότητα. Είμαστε μια οικογένεια και όλη η ομάδα εργάζεται σκληρά για το νέο αυτό project. Είμαι πολύ χαρούμενος και ανυπομονώ να ξεκινήσω αυτή τη νέα περιπέτεια.»

Η μοτοσυκλέτα που θα χρησιμοποιεί η ομάδα των Snipers δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά απ`ότι φαίνεται, το πλαίσιο θα είναι της Kalex. Ο τεχνικός διευθυντής, Mirko Cecchini δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς το να έχουμε τη δυνατότητα να εργαστούμε με τον Romano ακόμα μια χρονιά. Το πέρασμα στην Moto2 είναι πολύ σημαντικό βήμα για την ομάδα και για τον αναβάτη και είμαι πολύ περήφανος. Σκεφτόμασταν ότι θα ήταν ωραίο να τρέξουμε στην μεσαία κατηγορία, όταν θα νιώθαμε ανταγωνιστικοί και με τον Romano, θα είμαστε σίγουρα.»