Rossi: Δεν είναι αρκετός ο νέος κινητήρας

Δεν ικανοποιήθηκε ακόμα ο «Γιατρός» με την μοτοσυκλέτα του 2019, δείχνοντας και πάλι προβλήματα στον κινητήρα. Τι συμβαίνει;

Αν και τόσο ο Valentino Rossi, όσο και ο Maverick Vinales εξέφρασαν την άποψη πως ο νέος κινητήρας στην αγωνιστική Μ1 είναι καλύτερος, ο Rossi εξακολουθεί να είναι απαισιόδοξος. Ο Ιταλός πιστεύει πως ακόμη η Yamaha δεν έχει κάνει το σωστό βήμα προς τα καλύτερα αποτελέσματα για το επόμενο έτος, μετά από ένα κακό 2018.

Πιο συγκεκριμένα, ο «Γιατρός» λέει: «Το πρόβλημα είναι ότι δεν κάναμε ένα μεγάλο βήμα. Όταν οδηγώ, πάνω κάτω τα προβλήματα μας είναι τα ίδια. Στην κατάταξη βρίσκομαι πίσω γιατί είχα πρόβλημα με το καινούργιο ελαστικό, οπότε στο τέλος δεν κυνήγησα χρόνους αλλά εκτός από αυτό, αν συγκεντρωθούμε σε ρυθμό αγώνα, δεν είμαστε πολύ γρήγοροι και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα»

«Με το φρέσκο ελαστικό είμαστε γρήγοροι, ο Maverick είναι πολύ γρήγορος, επίσης και ο Franco (Morbidelli) είναι γρήγορος. Όσο όμως το ελαστικό φθείρεται, τα Ducati και τα Suzuki έχουν καλύτερο ρυθμό. Αν αγωνιστούμε αύριο θα είμαστε πέμπτοι, έκτοι, έβδομοι, ίσως τέταρτοι αν κάποιος πέσει μπροστά μας… αλλά δεν μπορούμε να κυνηγήσουμε την νίκη» είπε ο Rossi.

Συμπληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο Ιταλός εξέφρασε την ελπίδα του για βελτίωση στο άμεσο μέλλον: «Eίναι πολύ νωρίς ακόμη. Δεν είναι μόνο ο κινητήρας το θέμα. Έχουμε και άλλες περιοχές με υψηλή σημασία και στις οποίες μπορείς να εργαστείς και να τις τροποποιήσεις και κατά την διάρκεια της σεζόν.»