Τι είπε ο Rossi για την επίμαχη 10η στροφή της πίστας του Montmelo;

Rossi: Να καταργηθεί η στροφή 10 στη Βαρκελώνη

Κατά της… πίστας στρέφεται ο Valentino Rossi στηλιτεύοντας έξαλλα την επίμαχη 10η στροφή και χαρακτηρίζοντάς την «parking σε supermarket»! Δείτε τι είπε.

Ο Rossi, που δεν τοποθετήθηκε σε καμία περίπτωση κατά του Jorge Lorenzo μετά το συμβάν της Κυριακής, προτίμησε να κάνει αρνητικά σχόλια για την ίδια την 10η στροφή, που ο ίδιος θεωρεί ακατάλληλη για πίστα αγώνων!

Η στροφή 10, μετά το θάνατο του Luis Salom το 2016 υπέστη αλλαγές και από τότε η διάταξη της πίστας στο σημείο έχει αναθεωρηθεί. Η στροφή 10 είχε μια μορφολογία που επέτρεπε μεγαλύτερη ταχύτητα στο εσωτερικό της, ενώ η τρέχουσα είναι μια πολύ αργή αριστερή στροφή με μεγαλύτερο χώρο διαφυγής, που έχει προκαλέσει την δυσαρέσκεια του Rossi.

Ο «Γιατρός» μίλησε για την στροφή αυτή ως εξής: «Είναι σαν χώρος στάθμευσης σε supermarket! Προσπάθησα να τους πείσω να χρησιμοποιούμε την αρχική χάραξη, αλλά για κάποιο λόγο χρησιμοποιούμε αυτή. Για εμένα αυτό δεν είναι στροφή πίστας αγώνων. Σε μία χάραξη σαν και αυτή τέτοια ατυχήματα συμβαίνουν»

Να σημειώσουμε εδώ, ότι η αλλαγή αυτή στην χάραξη, έγινε λόγω της έλλειψης επαρκούς χώρου διαφυγής στην προηγούμενη μορφή της στροφής. Το γεγονός αυτό θέλησε να θυμίσει ο Marc Marquez, απαντώντας στον Rossi: «Η στροφή 10 είναι μια ακόμα στροφή. Ξέρεις ότι έχει δύσκολο σημείο φρεναρίσματος. Στο Texas πόσες στροφές έχουμε σαν αυτή; Ή στην Αυστρία; Πρέπει να την καταλάβει κανείς. Το πιο σημαντικό είναι να αλλάξουμε κάτι για λόγους ασφαλείας και η προηγούμενη χάραξη είχε την στροφή πολύ κοντά στον τοίχο.» Με την άποψη του Marc Marquez συμφώνησε και ο Andrea Dovizioso.