Θέλει να πάρει το 10ο πρωτάθλημά του στα MotoGP.

Rossi: Τον Ιούνιο θα αποφασίσω για το μέλλον μου

Ο Ιταλός αναβάτης παραδέχεται ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται αν είναι ανταγωνιστικός, ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα να φτιάξει μια ομάδα στα MotoGP.

Η αγωνιστική χρονιά του Valentino Rossi στιγματίστηκε από το κάταγμα κνήμης και περόνης που υπέστη πριν τον αγώνα του Misano. Τελικά, ο αναβάτης της Yamaha κατέκτησε την πέμπτη θέση του πρωταθλήματος οδηγών. Πάντως, δεν είναι έτοιμος να αφήσει τους αγώνες, παρά το γεγονός ότι την επόμενη χρονιά θα είναι 39 ετών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του: «Φοβάμαι να σταματήσω, γιατί θα είναι δύσκολο να βρω κάτι άλλο. Τα MotoGP είναι όλη μου η ζωή, είναι ωραίο να είσαι στην κορυφαία κατηγορία. Πάντα παρακολουθούμε με τα παιδιά από την Ακαδημία μου τους αγώνες Moto2 και Moto3 και μερικές φορές νιώθω λίγο κουρασμένος, αλλά θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Ο πρώτος στόχος για το 2018 είναι να κερδίσω το παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο δεύτερος είναι να κερδίσω αγώνες και ο τρίτος, να ανεβαίνω στο βάθρο. Φέτος είχαμε δύσκολους αγώνες, όπως Jerez, Barcelona και Motegi. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η φθορά του πίσω ελαστικού, προσπαθήσαμε να το λύσουμε, αλλά δημιουργήσαμε άλλα θέματα. Τον Ιούνιο θα πρέπει να αποφασίσω αν θα συνεχίσω ή αν θα αποσυρθώ τελικά. Μετά τους πρώτους αγώνες θα μιλήσω με τη Yamaha και θα δούμε τι θα γίνει, αν είμαι ανταγωνιστικός θα θέλω να συνεχίσω. Θα είναι ενδιαφέρον να δοκιμάσω να φτιάξω μια ομάδα στα MotoGP, θα είναι ένας τελείως διαφορετικός κόσμος. Προς το παρόν αγωνιζόμαστε στις μικρότερες κατηγορίες για να βοηθήσουμε τους νεαρούς αναβάτες. Ξεκινήσαμε την ακαδημία VR46 τυχαία μαζί με τον Simoncelli, ενώ αργότερα ήρθε ο Morbidelli και ο Migno και η ομάδα ήταν πια γεγονός.»