Τα προβλήματα πρόσφυσης συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τη Yamaha.

Valentino Rossi: «Ήταν σαν να οδηγώ σε πάγο»

Ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο για την ομάδα της Movistar Yamaha έλαβε τέλος με άσχημο τρόπο, όταν ο Valentino Rossi βρέθηκε εκτός αγώνα εξαιτίας ενός highsiding.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Ο Ιταλός αναβάτης είχε ήδη ταλαιπωρήσει το τραυματισμένο πόδι του με μια πτώση το Σάββατο, ενώ την Κυριακή είχε ένα ακόμα πιο σοβαρό ατύχημα στον έβδομο γύρο, όταν το πίσω ελαστικό έχασε την πρόσφυσή του, ένα θέμα που ταλαιπωρεί την ομάδα σε όλη  τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Ο Rossi, εκκινούσε από την δωδέκατη θέση, μετά από ένα ρίσκο που πήρε φορώντας σλικ ελαστικά στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, ενώ τη στιγμή της πτώσης ήταν ένατος.

Ο ίδιος δήλωσε το βράδυ της Κυριακής: «Αυτή τη φορά ήταν άσχημη η πτώση, χειρότερη από τη χθεσινή. Σήμερα στη στροφή 7, εχθές στην 8. Ήταν πάλι highsiding. Ήμουν πίσω από τον Espargaro και προσπάθησα να μην εγκαταλείψω την προσπάθεια, γιατί είδα ότι μπορούσα να ακολουθήσω τον ρυθμό του, αλλά δεν είχα καθόλου πρόσφυση, ήταν σαν να οδηγώ σε πάγο. Ο πίσω τροχός γλίστρησε πολύ απότομα και όταν κατάλαβα τι έγινε, ήμουν ήδη στον αέρα. Ευτυχώς ήμουν τυχερός και το πόδι μου είναι εντάξει. Πονάω παντού, αλλά όχι πολύ και αυτό είναι καλό. Δυσκολευτήκαμε πολύ όλο το Σαββατοκύριακο, γιατί ποτέ δεν είχαμε καλή πρόσφυση, ιδιαίτερα στο πίσω μέρος και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι φταίει. Μπορεί ο αγώνας να τελείωσε, αλλά ο συνδυασμός της μοτοσυκλέτας μας με το πίσω ελαστικό της Michelin συνεχίζει να μας δημιουργεί προβλήματα σε όλες τις συνθήκες και ιδιαίτερα στο βρεγμένο.»