Ο "Γιατρός" θα πάει στην Aragon και θα προσπαθήσει να αγωνιστεί.

Rossi: «Θα προσπαθήσω να αγωνιστώ το Σαββατοκύριακο»

Μετά τους δοκιμαστικούς γύρους που έκανε στην πίστα του Misano, o Rossi αποφάσισε να προσπαθήσει να αγωνιστεί τελικά στον επόμενο αγώνα στην Aragon της Ισπανίας.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Ιταλός πολυπρωταθλητής συμπλήρωσε μερικούς γύρους στην πίστα του Misano πάνω σε μια Yamaha R1 με στόχο να δοκιμάσει τη φυσική του κατάσταση και να αποφασίσει αν τελικά θα μπορέσει να αγωνιστεί το Σαββατοκύριακο. Από ό,τι φαίνεται, αισθάνεται αρκετά καλά, ώστε να προσπαθήσει να συμμετάσχει στον αγώνα. Ο αναβάτης της Yamaha, πρέπει να κριθεί κατάλληλος από τους γιατρούς πριν βρει στην πίστα και θα εκμεταλλευτεί τις ελεύθερες δοκιμές για να αξιολογήσει περαιτέρω την κατάστασή του. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, θα τον αντικαταστήσει ο αναβάτης του WorldSBK, Michael van der Mark.

O Valentino Rossi δήλωσε σχετικά: «Ευτυχώς εχθές πήγαν καλά οι δοκιμές στο Misano με τη YZF-R1M. Έκανα προσπάθεια και τη Δευτέρα, αλλά μετά από μερικούς γύρους, η βροχή με διέκοψε. Χθες κατάφερα να συμπληρώσω 20 γύρους και πήρα τις απαντήσεις που ήθελα. Τελικά, η δοκιμή ήταν θετική και θέλω να ευχαριστήσω τον γιατρό και τους βοηθούς του που βρήκαν τις κατάλληλες λύσεις, για να έχω τον λιγότερο δυνατό πόνο στο πόδι μου ενώ οδηγούσα. Σίγουρα πονούσα όταν τελείωσε η δοκιμή, αλλά σήμερα το πρωί που επισκέφθηκα τον γιατρό, τα αποτελέσματα των εξετάσεων ήταν θετικά. Τελικά, αποφάσισα να πάω στην Aragon και θα προσπαθήσω να οδηγήσω την αγωνιστική μου μοτοσυκλέτα. Αν κριθώ κατάλληλος να αγωνιστώ, θα γνωρίζω σίγουρα τι θα κάνω μετά την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, αφού η οδήγηση της M1 είναι πολύ μεγαλύτερη πρόκληση. Θα δούμε. Ραντεβού στην Aragon.»