Royal Enfield KX Concept

Η Royal Enfield παρουσίασε στην EICMA μια πρωτότυπη V-2 μοτοσυκλέτα εμπνευσμένη από τη θρυλική KX του 1938.

Δυστυχώς πρόκειται απλά για μια σχεδιαστική άσκηση και δεν είναι ένα μοντέλο που θα μπει σε παραγωγή. Πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές της Royal Enfield αποτέλεσε η KX του 1938 με τον V-2 κινητήρα των 1.140 κυβικών, που ήταν ο μεγαλύτερος σε χωρητικότητα που είχε κατασκευάσει η εταιρεία μέχρι τότε. Μπορεί η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα να είναι μόνο ένα concept, αλλά δεν αποκλείεται οι μελλοντικές Royal Enfield να επηρεαστούν σχεδιαστικά από αυτή.



Συνδυάζει κλασικά με φουτουριστικά στοιχεία που «δένονται» αρμονικά μέσα από το πράσινο χρώμα και τις λεπτομέρειες στο χρώμα του μπρούτζου. Οι κεφαλές του κινητήρα είναι μαύρες, ενώ η σέλα και τα γκριπ καλύπτονται με δέρμα. Το ρεζερβουάρ μπορεί να είναι ρετρό σχεδίασης και το πίσω φωτιστικό σώμα να θυμίζει προπολεμικές μοτοσυκλέτες, αλλά υπάρχουν σύγχρονα στοιχεία όπως το girder πιρούνι και ο LED εμπρός προβολέας.



Η σέλα απέχει 740 χιλιοστά από το έδαφος και η KX «πατάει» σε τροχούς 19 ιντσών εμπρός και πίσω. Για τον κινητήρα, το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι τα κυβικά του που είναι 838, βέβαια λίγη σημασία έχουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αφού δεν πρόκειται για μοντέλο παραγωγής.