SIV S04 Katana Sword

Ένα σχεδιαστικό project-όνειρο για δύο σχεδιαστές που γουστάρουν πολύ…Ιαπωνία! Πώς σας φαίνεται;

Οι σχεδιαστές Artem Smirnov και Vladimir Panchenko, από την Λευκορωσία και την Ουκρανία αντίστοιχα, είναι λάτρεις των Ιαπωνικών μοτοσυκλετών αλλά και της Ιαπωνικής βιομηχανικής φιλοσοφίας. Για αυτούς, οι Ιαπωνικές μοτοσυκλέτες είναι «κυρίαρχες» παγκοσμίως και αποφάσισαν να εκφράσουν τις σκέψεις τους, με αυτό το project.

Πρόκειται για την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα «Katana Sword» και όχι, δεν έχει καμία σχέση με το ομώνυμο μοντέλο της Suzuki. Αποτελεί μια εργασία από τους δύο σχεδιαστές σχετικά με το όραμά τους για μια μοτοσυκλέτα του μέλλοντος.

Σε σαφώς φουτουριστικές αλλά και σπορ γραμμές, η Katana Sword είναι μια ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα με την μπαταρία και τον ηλεκτροκινητήρα στο κέντρο. Χρησιμοποιεί πλαίσιο τύπου μονοκόκ από ανθρακονήματα, ενώ από το ίδιο υλικό είναι το ψαλίδι, το fairing και τα καλύμματα της εμπρός ανάρτησης. «Συμβατικά» τμήματα εμφανίζονται να είναι οι τροχοί, τα φρένα και το ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός, ενώ η λύση για την πίσω ανάρτηση προκαλεί εντύπωση, με δύο κεντρικά τοποθετημένα αμορτισέρ, αντί για ένα.

Η μοτοσυκλέτα έχει σχεδιαστεί με μεταβλητή γεωμετρία θέσης οδήγησης. Δηλαδή πρακτικά με ρυθμιζόμενα μαρσπιέ και σέλα, που αλλάζουν σημαντικά την στάση του αναβάτη ανάλογα με τις προτιμήσεις του. Προσέξτε την επιγραφή στην πίσω ζάντα: Αναφέρει: «Made in Great Japan» - Φτιαγμένο στην Μεγάλη Ιαπωνία! Είναι φανερή η λατρεία των δύο σχεδιαστών για την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου!

Περισσότερες πληροφορίες –τεχνικές και μη- δεν γίνονται διαθέσιμες, οπότε προς το παρόν το μοντέλο προσφέρεται μόνο για…οφθαλμόλουτρο! Πως σας φαίνεται;
 
 

  • theo

    κατι μεταξι τρακτερ και μισου φερετρου, και δεν μας λεει τι θα γινη αν γλιστρησει ο αναβατης και τον βουτηξει ο τροχος, χε χε αντιο οικογενεια

      3