Κάποια από τα σχέδια που το Facebook κατοχύρωσε για την νέα του «μοτοσυκλέτα»...

Scoop: Νέα «μοτοσυκλέτα» από...το Facebook!

H ίδια η εταιρεία του Facebook φαίνεται να κατοχύρωσε πατέντες για νέα μοτοσυκλέτα ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, κάτι που θυμίζει μοτοσυκλέτα. Δείτε περισσότερα…

Ο τεχνολογικός κολοσσός του Facebook φαίνεται ότι δεν έχει μόνο βλέψεις για επέκταση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης ή για ακόμα μεγαλύτερα… κέρδη από διαφημίσεις. Αντιθέτως εξερευνά και το πεδίο της «προσωπικής κινητικότητας» ή Personal Mobility, όπως λέγεται στα Αγγλικά, καθώς εντοπίστηκάν σχέδια και πατέντες που παρουσιάζουν μια νέα μοτοσυκλέτα στα σκαριά.

Το μοντέλο των σχεδίων, όπως γίνεται άμεσα φανερό, είναι μια αντισυμβατική δίκυκλη κατασκευή, που φέρει μια κεντρική πλατφόρμα, δύο «αναρτήσεις» εμπρός και πίσω και δύο τροχούς πάνω σε ειδικά pods που φανερώνουν δυνατότητα περιστροφής 360 μοιρών. Προσέξτε ότι κάθε ένα από τα δύο συστήματα τροχού, συνδέεται με 2 ηλεκτροκινητήρες, ενώ ένα δισκόφρενο ανά τροχό είναι πασιφανές.

Με αυτή τη φιλοσοφία, το όχημα μπορεί να περιστρέφει τον κάθε τροχό σε οποιαδήποτε κατεύθυνση χρειάζεται με τον ένα ηλεκτροκινητήρα, ενώ ο άλλος θα δίνει ισχύ στον ίδιο τον τροχό για την κίνηση. Είναι προφανές λοιπόν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα δίκυκλο όχημα, αλλά διαφορετικής προσέγγισης τουλάχιστον όσον αφορά την κλασική έννοια της μοτοσυκλέτας.

Με τους δύο ανεξάρτητους ουσιαστικά τροχούς και ένα εξεζητημένο σύστημα ελέγχου, το όχημα αυτό μπορεί να ισορροπεί μόνο του (όπως αναφέρει και το ίδιο το Facebook στην πατέντα του), αλλά και να κινείται πρακτικά σε όλους τους άξονες προσαρμόζοντας την θέση, την φορά και την ταχύτητα των τροχών.

Το Facebook αναφέρει στα σχέδια, ότι το νέο όχημα προορίζεται για μια «ποικιλία χρήσεων» χωρίς να λέει κάτι συγκεκριμένο και το δικό μας μυαλό πάει ήδη σε πολλά σενάρια: Ως όχημα προσωπικής μετακίνησης, ως ρομπότ με πολλαπλές ικανότητες ή ως «όχημα-gadget» σαν π.χ. τα hoverboards. Ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει κάτι πιο σαφές ή βέβαιο, ούτε βέβαια κάποιο πρωτότυπο σε κοινή θέα, οπότε τηρούμε στάση αναμονής. Είναι βέβαιο άλλωστε ότι, αν τα σχέδια αυτά καταλήξουν σε κάποιο προϊόν, αυτό θα προβληθεί αμέσως από όλο τον κόσμο, μέσω Facebook και όχι μόνο…