To TVS Creon, το μοντέλο στο οποίο η μάρκα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει πρώτη φορά, το σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος.

Scooters με...υποβοήθηση παρκαρίσματος;

Κι όμως η είδηση είναι πραγματική. Τα συστήματα υποβοήθησης παρκαρίσματος και μανούβρας είναι «προ των πυλών»… Δείτε ποια εταιρεία σκέφτεται να το εφαρμόσει.

Σκεφτόμενοι την μετακίνηση με scooter στην πόλη, ίσως το…τελευταίο πρόβλημα που απασχολεί τους αναβάτες είναι η στάθμευση! Και όμως, το θέμα αυτό φαίνεται να απασχολεί την ινδική TVS, μια εταιρεία η οποία συνεργάζεται και με την BMW καθώς κατασκευάζει τα G310R-GS μοντέλα της.

Τι προτείνει λοιπόν η TVS; Ο λόγος, για ένα σύστημα υποβοήθησης στις δύσκολες επιτόπιες μανούβρες, που θα χρησιμοποιείται στα ηλεκτροκίνητα scooters, δίνοντας μάλιστα και την επιλογή της όπισθεν μέσω του ηλεκτροκινητήρα. Η λειτουργία του θα είναι μάλλον απλή: Από ταχύτητες ακινησίας, ο αναβάτης θα ανοίγει απλώς λίγο το γκάζι και το scooter θα ξεκινά αυτόματα προς τα πίσω ή προς τα εμπρός, ανάλογα με την ανάγκη εκτέλεσης της μανούβρας. Παράλληλα, το σύστημα θα ενεργοποιεί τα αλάρμ και τα φρένα, αν χρειαστεί, σε περίπτωση που η ταχύτητα της μανούβρας αυξηθεί για οποιονδήποτε λόγο –π.χ., έντονες κλίσεις του δρόμου.

Δυστυχώς, περισσότερες πληροφορίες ακόμα για το σύστημα, αλλά και για το αν, πότε και που θα το δούμε έτοιμο για παραγωγή, δεν έγιναν διαθέσιμες. Πως σας φαίνεται, όμως; Είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο στα αστικά scooters;