net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η καρτέλα γραμματοσήμων του Simoncelli

Σε ειδική έκδοση γραμματοσήμου

Η Δημοκρατία του San Marino θα εκδώσει ένα ειδικό γραμματόσημο των 2 Ευρώ στις 7 Μαρτίου, το οποίο θα έχει θέμα τον Marco Simoncelli. Θα είναι σαν φόρος τιμής στον αδικοχαμένο αναβάτη, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια αγώνα.

 
Ο Sic, όπως τον αποκαλούσαν χαϊδευτικά οι φίλοι του, γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου του 87 και ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Στην σύντομη καριέρα του, συμμετείχε στο μαγικό χώρο του MotoGP για 10 έτη από το το 2002 έως το 2011, ξεκινώντας από τις μικρές και καταλήγοντας στην μεγάλη κατηγορία.

Δυστυχώς έχασε τη ζωή του μετά από ατύχημα που συνέβη στις 23 Οκτωβρίου του 2011 στην πίστα της Sepang. Τα γραμματόσημα που θα εκδοθούν, θα έχουν θέμα το 30α γενέθλια του, καθώς θα τα έκλεινε στις 20 Ιανουαρίου, αν ήταν εν ζωή.

Ο σχεδιασμός των γραμματοσήμων, φέρει την υπογραφή του Ιταλού σχεδιαστή Stefano Borasca και απεικονίζει το πορτρέτο του Marco, από τη σεζόν που είχε στεφθεί Πρωταθλητής στην κατηγορία των 250 κυβικών το 2008.

Ειδικά για όσους προμηθευτούν την συνολική καρτέλα των γραμματοσήμων, θα υπάρχει μια επιπλέον εικόνα δράσης του Simoncelli κατά την οποία επιχειρεί σούζα στην πίστα του Brno.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ