Σημαίνει ο θάνατος του Carlin Dunne το τέλος των αγώνων μοτοσυκλέτας στο Pikes Peak;

Σκέψεις για απαγόρευση μοτοσυκλετών στο Pikes Peak

Ο φετινός αγώνας μοτοσυκλετών στο Pikes Peak υπάρχει σοβαρή περίπτωση να ήταν και ο τελευταίος της Ιστορίας. Δείτε τι συζητάται.

Όπως όλοι ξέρουμε, το φετινό Pikes Peak σημαδεύτηκε από την απώλεια του Carlin Dunne, ο οποίος συμμετείχε στον αγώνα με μία Ducati Streetfighter V4 και στόχο το νέο απόλυτο ρεκόρ. Παρά την νίκη του Rennie Scaysbrook και την ολοκλήρωση του event, πληροφορίες από την Αμερική λένε ότι οι αγώνες μοτοσυκλετών στην  Pike Peak θα απαγορευθούν οριστικά.

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική εφημερίδα Colorado Gazette έχει στα χέρια της πληροφορίες, που δείχνουν πυρετό διαβουλεύσεων ανάμεσα στους ιθύνοντες για την πραγματοποίηση του αγώνα. Πέτρα του σκανδάλου κάποια e-mail της διευθύντριας του αγώνα Megan Leatham προς την πόλη του Colorado και την δασική υπηρεσία των ΗΠΑ, στα οποία αναφέρει ότι «αυτό είναι ίσως το τέλος των αγώνων μοτοσυκλέτας στο Pikes Peak».

Είναι δηλαδή σοβαρό, καθώς η επίμαχη δήλωση έρχεται από την ίδια την διοργάνωση του αγώνα!

Προς το παρόν καμία επίσημη απάντηση δεν υπάρχει. Οι έρευνες, τις οποίες πραγματοποιούν η δασική υπηρεσία των ΗΠΑ και η επίσημη αυτοψία, είναι σε εξέλιξη και απαντήσεις θα κάνουν κάποιους μήνες να δημοσιευθούν. Ακόμα, συζήτηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ανακοινώθηκε πολύ γρήγορα, το αίτιο του ατυχήματος του Carlin Dunne (ότι δηλαδή, έχασε τον έλεγχο στην τελευταία στροφή και κατά συνέπεια τραυματίστηκε θανάσιμα).

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι μοτοσυκλέτες έχουν τεθεί στον κυκεώνα των φημών για απαγόρευση. Για αυτό το λόγο υπάρχει και ο κανονισμός που απαγορεύει την συμμετοχή μοτοσυκλετών, που προέρχονται από «μοτοσυκλέτες με κλιπ-ον» να συμμετάσχουν. Φυσικά μετά από τόσα χρόνια, οι εταιρείες έχουν προσπεράσει τα «παραθυράκια» των κανονισμών  και έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ, αλλά… Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα, όταν μάθουμε και εμείς ανάλογα.