Αναψαν τα αίματα στο Motegi

Στα μαχαίρια Lorenzo και Zarco

Η επαφή που είχαν στο Motegi ήταν η αφορμή για να ειπωθούν βαριές κουβέντες με τον Lorenzo να κατηγορεί τον Zarco, ότι οδηγεί σαν να παίζει Playstation και τον Γάλλο να απαντάει ότι δεν τον σέβονται επειδή είναι πρωτάρης στα MotoGP.

Οι δυο αναβάτες είχαν επαφή στον τέταρτο γύρο του Ιαπωνικού Grand Prix, ενώ μάχονταν για την τέταρτη θέση. Ο Lorenzo θεώρησε υπεύθυνο τον Zarco και τον κατηγόρησε ότι οδηγεί σαν να παίζει Playstation, ενώ είπε ότι θα μιλήσει για το ζήτημα στην Επιτροπή Ασφάλειας των MotoGP.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ισπανού: «Δεν ήταν η πρώτη φορά που είχα επαφή με τον Zarco φέτος. Πιστεύω ότι είναι πολύ επιθετικός στο προσπέρασμα. Νομίζει ότι είναι σαν να παίζει Playstation, λες και δεν υπάρχει αναβάτης μπροστά του και μπαίνει στη γραμμή του άλλου σαν να μη νοιάζεται.»

Από την πλευρά του ο Zarco είπε ότι επειδή είναι ο rookie της χρονιάς, είναι πιο δύσκολο να κερδίσει τον σεβασμό των πιο έμπειρων αναβατών. Ο Γάλλος δήλωσε σχετικά: «Είχα την εσωτερική κι εκείνος ήταν στην εξωτερική, αλλά προσπάθησε να αντισταθεί. Σε μια τέτοια κατάσταση αυτός που έχει την εξωτερική πρέπει να προσέχει τι γίνεται στην εσωτερική. Στα MotoGP πρέπει να είσαι όσο επιθετικός είσαι και στις υπόλοιπες κατηγορίες, οι μοτοσυκλέτες εδώ είναι πιο γρήγορες, αλλά και πιο σταθερές. Αν ήμουν ο Marquez ή ο Rossi δεν θα με άφηνε να περάσω. Όταν όμως είσαι ο rookie πρέπει να δουλέψεις για να κερδίσεις τον σεβασμό των άλλων