Τι θα κάνει ο πολυσυζητημένος Αυστραλός αναβάτης;

Stoner: Φεύγει από την Ducati!;

Ο μόνος άνθρωπος που χάρισε τίτλο στην ομάδα του Borgo Panigale στα Moto GP φαίνεται ότι ίσως σκέφτεται την αποχώρησή του! Για ποιο λόγο;

Χάνει και τον Stoner, μετά τον Lorenzo, η Ducati; Κάποιες Ιταλικές πηγές κοντά στην εταιρεία, λένε ότι ο Αυστραλός είναι κοντά σε ένα διαζύγιο το οποίο σίγουρα θα προκαλέσει αίσθηση! Τι ακριβώς όμως συμβαίνει;

Όπως συζητάται έντονα τις τελευταίες ημέρες, ο Stoner έχει δυσαρεστηθεί με την στάση της Ducati απέναντί του και κυρίως, απέναντι στην δουλειά του. Μάλιστα, ο Stoner δεν δίστασε να δηλώσει αντίστοιχα, στον δημοσιογράφο Colin Young.

«Πάντα δούλευα για να είμαι δοκιμαστής και είμαι στην Ducati για να δουλέψω σκληρά και να την βοηθήσω να κατακτήσει και άλλον ένα τίτλο. Θα είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα. Νιώθω ότι δεν μπορώ να δώσω κάτι παραπάνω από όσα έχω κάνει ήδη, αλλά νιώθω ότι οι ενδείξεις μου και η αίσθησή μου δεν λαμβάνονται υπόψιν. Για πολύ καιρό έχω προτείνει αλλαγές, τις οποίες δεν είναι πρόθυμοι να τις κάνουν. Αν τα δεδομένα μου δεν χρησιμοποιούνται, δεν θέλω να ρισκάρω στις δοκιμές, αφού για να το κάνεις αυτό πρέπει να πλησιάζεις το όριο όλη την ώρα».

Ο Stoner αναφέρθηκε παράλληλα και στον τραυματισμό που είχε στον ώμο, ο οποίος αντιμετωπίστηκε: «Η εγχείριση που έκανα στον ώμο πήγε καλά και αυτό δεν είναι πλέον εμπόδιο για τις δοκιμές που κάνω. Ήδη προπονούμαι και κάνω motocross και η ανάρρωσή μου συμφωνεί με τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει με την Ducati».

Η κρίση μεταξύ του Αυστραλού και της Ιταλικής μάρκας φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, μέσα από κάποιες αινιγματικές δηλώσεις του Paolo Ciabbati περί «αδυναμίας» του Stoner να γυρίσει στις πίστες λόγω του τραυματισμού του. Ο ίδιος ο Stoner, αφού το διαψεύδει, έχει σίγουρα άλλους λόγους και απορούμε επί τούτου. Το τι θα γίνει, μόνο ο χρόνος θα το δείξει.