Το "δημιούργημα" της Gruppo Servizi Associati πάνω στο Suzuki Burgman 650

Suzuki Burgman...σε πυροσβεστικό!

Η λύση στους φραγμένους δρόμους; Στην Ιταλία μετέτρεψαν το Mega Scooter της Suzuki σε πυροσβεστικό όχημα! To θέλουμε και εδώ!

SUZUKI: scooter κάνε το δικό σου .. εύκολα!

Με το καλοκαίρι προ των πυλών, η Ιταλική πυροσβεστική υπηρεσία προετοιμάζεται να αντιμετωπίζει φωτιές, οι οποίες αποτελούν ένα σταθερό πρόβλημα για την χώρα… Ως πρόταση για ένα ευέλικτο πυροσβεστικό όχημα, που θα ξεπερνά ακόμα και το μποτιλιάρισμα και θα μπορεί να φτάσει σε σημεία απρόσιτα, η Gruppo Servici Associati μετέτρεψε μία σειρά από Suzuki Burgman 650 σε πυροσβεστικά οχήματα!

Πως έγινε αυτό; Στο πίσω μέρος των scooter, τοποθετήθηκε ένα ειδικό, πρωτότυπο σύστημα πυρόσβεσης, με μεγάλη κατασβεστική ικανότητα αλλά μικρό βάρος και μέγεθος, που του επιτρέπουν να τοποθετηθεί στο δίκυκλο. Το κατασβεστικό μέσο είναι μια ειδική σκόνη, που αποθηκεύεται σε ένα δοχείο 60 λίτρων, ενώ πεπιεσμένος αέρας από 2 δεξαμενές 9 λίτρων και 300 bar το ωθούν έξω από το ακροφύσιο πυρόσβεσης, που εφαρμόζεται σε σωλήνα 15 μέτρων. Το scooter έχει ακτίνα δράσης μέχρι και 25 μέτρα, με την χρήση σωληνώσεων προέκτασης.

Η Ιταλική πυροσβεστική αρχή υποστηρίζει ότι τα πυροσβεστικά scooters μπορούν να είναι σωτήρια, σε περίπτωση που η πρόσβαση στα μέτωπα φωτιάς είναι δυσχερής. Με την χρήση τους, εξασφαλίζεται τάχιστη πρόσβαση, αν μη τι άλλο, καθώς τα οχήματα δεν θα κολλούν σε τυχόν μποτιλιάρισμα! Είναι μια πολύ έξυπνη ιδέα, που δείχνει ότι ένα mega scooter μπορεί να κάνει και… πολλά περισσότερα, από το να εξυπηρετεί έναν αναβάτη!