net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Επιστρέφει το Suzuki GSX1000SD Katana!

Επιστρέφει το Suzuki GSX1000SD Katana!

Suzuki GSX1000SD Katana

Η δεκαετία του 1980 ήταν μια αρκετά καλή περίοδος για την παραγωγή μοτοσυκλετών. Δυο μεγάλες στιγμές υπήρξαν σε αγώνες Grand Prix, όπου δυο από τους καλύτερους οδηγούς της Αμερικής οδήγησαν δυο κορυφαία μοντέλα. Ένα από αυτά ήταν και το Suzuki GSX1000SD Katana.

 
Τα μόνα βοηθήματα τότε, που ήταν διαθέσιμα για τον αναβάτη, ήταν εξαρτήματα όπως το τιμόνι και τα ποδοστήρια. Ακόμη και έτσι, η αγωνιστική μοτοσυκλέτα ήταν μια άσκηση γεμάτη κινδύνους. Αν σκεφτούμε από την πλευρά της παραγωγής εξαρτημάτων, θα συνειδητοποιήσουμε πως οι superbikes μοτοσυκλέτες ξεκίνησαν να αναπαράγονται από τη στιγμή που οι καταναλωτές μπορούσαν να αγοράζουν προϊόντα, που δοκίμαζαν τα όρια του πλαισίου και το σχεδιασμό των ελαστικών.

Μια υγιής δόση αρσενικής κατάκτησης ήταν εμφανής στην οδήγηση μια μοτοσυκλέτας, όπως το Suzuki Katana. Εάν η τρέχουσα τάση στην παραγωγή είναι να ανακαλύψουμε εκ νέου αυτές τις μοτοσυκλέτες, τότε όλοι θα περιμένουν τη στιγμή αυτή. Σε αυτό το πλαίσιο, οι μοτοσυκλέτες του `80 επανέρχονται στους δικούς τους vintage αγώνες, αν και αυτό εξαρτάται από το πότε στο παρελθόν διάφορες οργανώσεις οριοθετούν μια μοτοσυκλέτα που έχει vintage σχεδιασμό.
 
Από την άλλη πλευρά, το Classic TT στο Isle of Man είναι ένα γεγονός που αξίζει να παρακολουθήσουμε και η Suzuki Katana που θα δούμε, είναι έτοιμη για τον 4ωρο αγώνα Endurance Legends στο Donington Park αργότερα φέτος.
 
Πρόκειται για ένα Suzuki GSX1000SD Katana, που κατασκευάστηκε από την ομάδα Classic Suzuki, μια ειδική ομάδα εργοστασιακών αγωνιστικών ομάδων από τον ιαπωνικό κατασκευαστή. Παρουσιάζεται με ένα εμβληματικό σχεδιασμό 35 ετών και με μερικά μοντέρνα στοιχεία του σήμερα.
 
Αυτή η μοτοσυκλέτα θα δοκιμαστεί φέτος από τους οδηγούς James Whitham, Steve Parrish και Michael Neeves - μερικά από τα σημαντικά ονόματα των βρετανικών μέσων ενημέρωσης στο χώρο της μοτοσυκλέτας - που ξέρουν να οδηγούν μοτοσυκλέτα με ταχύτητα. Αυτοί οι αναβάτες ίσως να είναι λίγο "vintage" οι ίδιοι, αλλά το πιο σημαντικό είναι να δούμε το Katana να κάνει τα κόλπα του στη πίστα.
 
 

 

SUZUKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ