Suzuki: Μία Katana αλλιώτικη από τις άλλες

Μπορεί η Katana να μονοπώλησε τους τίτλους πριν λίγο καιρό, αυτή της όμως η ενσάρκωση είναι διαφορετική και ξεχωριστή! Δείτε περισσότερα…

SUZUKI: scooter κάνε το δικό σου .. εύκολα!

Η Suzuki Katana που παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό, χωρίς αμφιβολία εντυπωσίασε τους αναβάτες ανά τον κόσμο, αλλά και ικανοποίησε τον πόθο πολλών από αυτούς με την επιστροφή της θρυλικής μοτοσυκλέτας. Ωστόσο, στην Ιαπωνία, η αγωνιστική ομάδα Kagayama έχει μια… άλλη άποψη επί του θέματος και αυτή είναι η δημιουργία τους.

Η Katana της ομάδας του Yukio Kagayama έχει πάρα πολλές αλλαγές, προφανώς διότι πρόκειται για μια καθόλα αγωνιστική μοτοσυκλέτα. Στην καρδιά της χτυπά ο τετρακύλινδρος κινητήρας ενός GSX-R1000, ιδιαίτερα… γαργαλημένος για την περίσταση, ενώ μια μεγάλη αλλαγή ακόμη αποτελεί το ψαλίδι, το οποίο είναι μονόμπρατσο, προσθέτοντας τόσο σε εμφάνιση όσο και σε πρακτικότητα αλλαγής τροχού μέσα στην πίστα.

Στο μπροστά μέρος, έχουν αλλαχτεί οι μανέτες, τα γκριπ, οι τιμονόπλακες και φυσικά το ρεζερβουάρ, ενώ μια αγωνιστική οθόνη ενδείξεων έχει πάρει την θέση του πίνακα οργάνων. Στις αναρτήσεις συναντάμε ένα αμορτισέρ Ohlins πίσω που συνεργάζεται με το πλήρως ρυθμιζόμενο, ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός, ενώ την πέδηση της μοτοσυκλέτας στην πίστα έχει αναλάβει –φυσικά- η Brembo, με δύο κτηνώδεις τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες εμπρός και μια μονοπίστονη πίσω.

Όπως είναι λογικό για μια τέτοια κατασκευή, η εξάτμιση είναι επίσης εξολοκλήρου αλλαγμένη, ενώ το αγωνιστικό κοστούμι είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα. Τέλος, τις ζάντες ντύνουν δύο ελαστικά της Dunlop.

Πως σας φαίνεται; Αυτή η μοτοσυκλέτα σίγουρα θα… κόβει σαν Katana!