Θα βοηθήσει στην ανάδειξη νέων ταλέντων

Σύμβουλος της Dorna αναλαμβάνει ο Nakamoto

Ο πρώην διευθυντής του HRC αναλαμβάνει καινούργιο ρόλο, ως σύμβουλος της Dorna για την ανάδειξη νέων ταλέντων.

Ο Nakamoto αναμένεται να συνεργαστεί στενά με την Dorna στην οργάνωση και τη διοίκηση του τμήματος προώθησης νέων ταλέντων μαζί με τον Alberto Puig. Ο ρόλος του θα είναι πολύ σημαντικός καθώς θα αναλάβει το Ασιατικό, το Βρετανικό και το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων αναβατών. Σκοπός είναι να καταφέρει να περάσει την εμπειρία του στη νέα γενιά αναβατών και να τους δώσει τα απαραίτητα εφόδια για να εισέλθουν στον κόσμο των αγώνων.

Ο Shuhei Nakamoto ξεκίνησε την καριέρα του στη Honda ως σχεδιαστής πλαισίων και από τους δύο τροχούς, πέρασε στον κλάδο των αυτοκινήτων για να επιστρέψει στο HRC και να κατακτήσει το πρωτάθλημα το 2009. Μέσα σε οκτώ χρόνια κέρδισε ως πρόεδρος του HRC τέσσερα πρωταθλήματα οδηγών και πέντε κατασκευαστών, ενώ ασχολήθηκε και με την και με την τεχνική ανάπτυξη των αγωνιστικών μοτοσυκλετών που διηύθυνε.

Ο διευθυντής της Dorna, Carmelo Ezpeleta, δήλωσε σχετικά: «Είναι τιμή μας να καλωσορίζουμε τον κύριο Nakamoto στη Dorna. Η εμπειρία του και η επιτυχία του είναι αδιαμφισβήτητες και η συμμετοχή του θα είναι πολύτιμη για την επίτευξη του στόχου και του οράματος της εταιρείας. Είμαστε περήφανοι που θα δουλέψουμε μαζί του και ανυπομονούμε να ενσωματώσουμε τις ικανότητές του στη Dorna για να βελτιώσουμε το μέλλον των αγώνων.»