Από αροστερά προς τα δεξιά: Conor Cumminns, Peter Hickman, Dean Harrison.

O αδικοχαμένος νεαρός αναβάτης Daley Mathison, που αγωνιζόταν στα Superbikes.

TT 2019: Οι πρώτοι νικητές

Οι πρώτοι νικητές πήραν τα πρώτα βραβεία για το TT του 2019, που σημαδεύτηκε ήδη από την απώλεια ενός αναβάτη. Διαβάστε περισσότερα.

Ο αγώνας TT στο Isle of Man φέτος έχει ήδη σημαδευτεί από έναν πολύ κακό καιρό στο νησί, που έχει φέρει πολλές αλλαγές στο πρόγραμμα των διεξαγωγών. Ωστόσο έχουμε τους πρώτους νικητές από τα Superbikes και Supersport, τους Peter Hickman και Lee Johnston.

O Hickman με BMW S1000RR κέρδισε τον 1o αγώνα της Superbike κατηγορίας κρατώντας πίσω του τους Dean Harrison και Conor Cummins, οι οποίοι αγωνίζονταν με Kawasaki ZX-10R και Honda CBR1000RR Fireblade αντίστοιχα. Ο αγώνας για τα superbikes διακόπηκε με κόκκινη σημαία, μετά το ατύχημα του Daley Mathison το οποίο δυστυχώς απέβη μοιραίο.

Ο 27χρονος Mathison ήταν ένας έμπειρος αναβάτης στο Isle of Man, ενώ συμμετείχε στον αγώνα ΤΤ για 6η χρονιά. Ο Mathison είχε ατύχημα στον 3ο γύρο του αγώνα, περίπου 2 μίλια μετά το σημείο εκκίνησης.

Στην κατηγορία των Supersport, o νικητής του 1ου αγώνα αναδείχθηκε ο Lee Johnston, ο οποίος κατανίκησε τους James Hillier και Peter Hickman για το βάθρο. Πρόκειται για την πρώτη νίκη του Johnston στο «νησί», μετά από έναν αγώνα που χαρακτηρίστηκε από ισχυρό συναγωνισμό μεταξύ των συμμετεχόντων.

Ο κακός καιρός συνεχίζει να χαλά το πρόγραμμα του TT, καθώς όλες οι διεξαγωγές για σήμερα έχουν αναβληθεί εν αναμονή νέου προγράμματος.